Miksi TAPPAA? Nukuttamisen mahdollisuus

Suomalainen innovaatio(?) houkutella loukkaantunut karhuemo häkkiin, jotta se voitaisiin tutkia, ei ole tuottanut tulosta.

Kuka katsoo luontofilmejä? Niissä aina joskus eläimiä nukutetaan ampumalla eläimeen nukutusnuoli.

Yle: ”Eläimet nukutetaan niin, että niihin ammutaan nukutusnuoli. Nukutusnuolen päätä koristaa kirkuvan pinkki höyhenpuuhka, josta tulee väistämättä mieleen burleskikoriste. Huomiota herättävälle ulkonäölle on myös syynsä.”

Totta – ehkä pennutkin pitäisi nukuttaa?

Tietääkseni jossain välissä nukuttamista jopa harkittiin. Miksi siitä luovuttiin?

Toki mitä vaan voi sattua jos nukutetaan.

IL: ”– Toistaiseksi tuntemattomasta syystä se (nukutusnuoli) laukesi vahingossa ja osui vieressä seissyttä eläintenhoitajaa jalkaan, eläintarhan tiedottaja kertoi perjantaina uutistoimisto AFP:lle.

Ihmiselle gorillan taltutustusannos tiesi välitöntä hengenvaaraa…”

Mutta siis, eikö olisi järkevämpää nukuttaa ja hoitaa, saatikka tappaa? Tuolloin karhuperhe voisi ehkä jatkaa elämäänsä metsässä ja pennut voitaisiin myöhemmin metsästää ja syödä.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu