Ministeriö: suomalaiset eivät osaa; poimia marjoja, kaataa puita, kalastaa, …
Suomi on mielenkiintoinen maa. Osaamisemme painottuu älytekniikkaan, kuten taitoon käyttää älypuhelimia.
Osa teistä muistaa pyyntöni, jota nyt oikeudessa käsitellään…
Annoin 4.7. (lauantai, sähköpostitse) seuraavan vastineen Maa- ja metsätalousministeriön ”kiistoon”:
Hallinto-oikeuden lähete 22.6.2020
VASTINE
Juuri nyt (kun tätä kirjoitan) tulee MTV3:n uutiset joissa kerrotaan, että Thaimaan viranomaiset päättävät thaimaalaisten päästämisestä Suomeen vasta ensi perjantaina. Ellei kyseisiä henkilöitä päästetä Suomeen niin ei Suomen huoltovarmuus voi olla heistä kiinni – vai voiko kuitenkin, etätyönä?
Sama koskee mansikanpoimintaan tulleita ulkomaalaisia. Heitäkään (Ukrainasta?) ei aluksi meinattu päästää Suomeen. Sitten Suomeen saatiin ”muutama”, ja Suomenko huoltovarmuus ”olisi ollut nolla”, ellei heidän olisi sallittu Suomeen tulla?
Voiko Suomen huoltovarmuus missään tilanteessa olla kiinni ulkomaalaisesta työvoimasta (jopa sotatilassa?). Miten Suomen kävisi? Eikö Suomesta todellakaan löydy osaajia? Ellei löydy niin olisiko syytä kouluttaa, jotta huoltovarmuus voitaisiin turvata kotimaisin voimin?
HENKILÖREKISTERI
Minulle ei ole tarjottu hallintolaissa edellytettyä mahdollisuutta selvittää sen paremmin tietojen käyttötarkoitusta, suojaamista, hävittämistä, kuin mitään muutakaan. Eivätkä minua sinällään kiinnosta henkilöiden nimet tms., vaan nimenomaan ne tehtävät joita suomalaiset eivät pysty tekemään.
Kyvyttömät suomalaiset
MMM luettelee noita tehtäviä joita suomalaiset eivät pysty tekemään lausuntonsa sivulla kolme (3), niitä ovat MMM:n mukaan mm.:
- kasvintuotannon välttämättämät työt avomaalla ja kasvihuoneissa
- ammattikalastus!
- luonnonmarjojen poiminta (Thaimaalta ei vielä päätöstä! Miten meidän kunnon suomalaisten käy?)
- puiden kaato
- metsän istutus
Onko tämä todellista? Suomalaiset eivät osaa
- kaataa puita
- poimia marjoja
- istuttaa puita
- etc?
Paljonko Suomessa on työttöminä koulutettuja puutarhureita? Itsekin osaa niin istuttaa kuin poimia mm. mansikoita, ehkä joku muukin suomalainen?
PÖH
Siis MMM sivulla neljä (4) toteaa, että ulkomaalaiset ovat tarpeellisia myös maanpuolustuksen kannalta – mihin siinä viitataan?
”…riittävän omavaraisen kotimaisen alkutuotannon.” Hyvä, ulkomaalaisten tekemänä, vai kenen?
SALAISUUDET
Näkemykseni mukaan liikesalaisuuksia voivat olla vain sellaiset tiedot, jotka eivät ole mistään, kuten verottajalta, julkisina saatavilla. Vai onko niin, että verottajalla julkinen onkin ministeriössä salainen, jotta… niin miksi?
Ministeriö aiemmin salasi, sittemmin julkisti: http://www.vehmaskangas.fi/korona/salatut/
Ainakaan www-sivuillani julkisesti nähtävillä olevat ministeriöstä saamani tiedot eivät voi olla SALAISIA, vai kuinka?
Miten Suomen huoltovarmuuteen vaikuttaa jos tänä vuonna (2020) jää muutama puu istuttamatta, koska suomalaiset eivät osaa?
LOPPUTOTEAMUS
Esittämilläni perusteilla pyytämäni tiedot ovat julkisia ainakin siltä osin kuin ne eivät sisällä henkilöiden eivätkä yritysten nimiä ja tunnuksia (+yhteystietoja). Noilta osin tiedot on minulle viipymättä toimitettava.
Oikeudenkäyntikuluvaatimukseni on kohtuullinen. Kun lisäksi otetaan huomioon, että hallintolain edellyttämiä lisäselvityksiä ei ole pyydetty tulee MMM:n maksaa vaatimani korvaukset täysimääräisesti lainmukaisine viivästyskorkoineen. Kiitos!
Kunnioittaen,
Juhani Vehmaskangas
http://www.vehmaskangas.fi
[kuva tulossa (MMM:n lausunnosta)]
Hmm…
Kerronpa teille lopuksi mitä havaitsin: US:n ohjelmoijat ovat estäneet värien käyttämisen. Se oli tärkeämpää kuin…
-tykkäystoiminnon ajantasaistaminen. Ehkä ”pitää tehdä sitä mikä ’onnistuu’ – marjanpoiminta?”
Kaikkihan tietää, ettei kyse ole osaamisesta, suomalaisille kun vain pitäisi myös maksaa palkkaa ja perkele kun osaavat kielenkin ja sitä kautta helppo kysellä kenelle viranomaiselle valittaa työoloista, asumisesta jne, eihän tällaista riskiä voi ottaa. Kyllä se on saatava kielitaidotonta ”tehokasta” työvoimaa, jotka ei valita vaan painaa niska limassa. Veikkaanpa että tämän työvoimapyörityksen taustalla pyörii hämärät voimat…
Ilmoita asiaton viesti
Se on juuri ja täsmälleen näin.
Ilmoita asiaton viesti
Samaa mieltä olen minäkin. ”Hämärät voimat”, etenkin ihmetyttää tuo maanpuolustus!(?). Entä ihmisiä? https://outlook.live.com/mail/inbox/id/AQMkADAwATM3ZmYAZS1hZDJjLWQzN2YtMDACLTAwCgBGAAADhbobhfxOPUucGN99iuRxQAcA%2F2fOUkrdS0mMIHEJ7QKt%2FAAAAgEMAAAA%2F2fOUkrdS0mMIHEJ7QKt%2FAAEV1rJtwAAAA%3D%3D
Ilmoita asiaton viesti
Ollessani kansakoulussa, jokaisen lapsen oli tuotava koulun keittolan emännälle 2 litraa puolukoita. Joinakin syksyinä koko Koulu opettajineen lähti nostamaan perunoita lähisille perunapelloille, kun oli sateinen ja liian märkä sää, joka esti koneiden käytön pelloilla.
50- luvulla marjojen poiminta ja perunannosto kuuluivat opetusohjelmaan kansa koulussa.
Voitaisiinko nämä taidot ottaa uudelleen opetusohjelmaan myös peruskoulussa? Mitenkä on Opetusministeri?
Ilmoita asiaton viesti
Laitan kommenttisi Li’lle kera sen, että olen täysin samaa mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Taidanpa laittaakkin!
Ilmoita asiaton viesti
Euro on vahva valuutta. Siitä seuraa, että kun ulkomaalainen esim. ukrainalainen saa Suomessa palkkansa euroissa, vaikka vain satasen päivässä, on se hänen kotimaan palkkaansa verrattuna jopa kolminkertainen. Suomalaisella kulutustasolla ja Suomessa eläen sellainen palkka ei riitä mihinkään, mutta silti alipalkatun kesätyön tuloilla ukrainalainen voi elää kotimaassaan seuraavan talven yli ja tulla taas kesäksi Suomeen tienaamaan seuraavan talven elinkustannukset. Joillekin jää vielä säästöjä tämän jälkeen.
Ilmoita asiaton viesti
Ellen ihan väärässä ole niin jotkut ukrainalaiset ostavat Suomessa ansaitsemallaan rahoilla jopa omistusasuntoja. Sitä en tiedä millä hinnalla, tai minkä kuntoisia.
Ilmoita asiaton viesti
Lähtökohta pohdinnassa on hieman väärä. Valtiovallan tehtävä ei ole työllistää kansalaisia. Valtion tehtävä on vähentää työllisyyttä heikentäviä asioita. Näistä tärkein on verotus, joka tappaa talouskehityksen täysin.
Talouselämä on hyvin yksinkertainen värkki. Se rahoittaa hyvinvoinnin ja työllistää, mutta talouden ehdoilla eikä hallitusten tai verottajan.
Yritykset työllistävät lisää, kun kysyntä kasvaa ja kääntäen. Kysyntä laskee, kun verotus syö ostovoiman. Sosiaalivaltio ajaa itsensä seinään verotuksella.
Töitä ei synny muuta kuin kahdella tavalla eli kysynnän kasvulla ja uusilla tuotteilla, jotka luovat täysin uutta kysyntää.
Töitä on Suomessakim määrättömästi ja palkat määräytyvät kilpailutilanteen ja tuotoksen haluttavuuden perusteella niin koti- kuin vientimarkkinoilla. Halpatyötä tarjotaan, kun ei ole tarjota kannattavampaa työtä.
Halpatyötä teettämälläkin voi yritys rikastua. Matalapalkka on yrityksen asiakkaiden syytä eikä yrityksen. Tätäkään ei tajuta. Jos pitsasta ei haluta maksaa 15€ niin pitsa tehdään 8€ hinnan mukaan ja pitsan paistajan palkka on mitätön. Syypää on saita kuluttaja tai hänellä ei ole rahaa, koska ei ole itse tuottanut mitään.
Työntekijän koulutus ja osaaminen on myytti ansiovaatimusten perusteena. Jollei duunari saa mitään aikaiseksi niin hänen palkkansa on mitätön, vaikka hän olisi tutkijakoulutettu. Tätäkään ei tajuta. Duunarin on kyettävä tuottamaan yritykselle saadakseen kunnon ansion. Pelkkä läsnäolo tohtorinhattu päässä ei riitä.
Töitä on muualla EUssa saatavilla myös. Suomalaisten on saatava ahterinsa kotisohvalta liikkeelle ja tarvittaessa mentävä muualle töihin. Olen itse tehnyt niin neljä kertaa eläessäni viimeksi 55v iässä eikä siinä ole mitään vaikeaa.
Jos osaat jotain oikeasti, jolla kysyntää, ei ikärasismistakaan tarvitse kärsiä muualla EUssa. Suomessa suositaan osaamattomuutta ja kokemuksen puutetta alkaen maan hallituksen nimityksistä. Se tulee meille kalliiksi.
Ilmoita asiaton viesti