Blogistit: Laajempi näkemys ja parempi ymmärtämisen kyky. €mpaattisuus. Sympaattiset (teenjuojat)?

Pahoitteluni, anteeksi! (+hyvää naistenpäivää)

Myöhään eilen illalla (11:11 pm.) julkaisin jossain määrin provokatiivisen tekstin (Sanna Marin…) jonka pääkohderyhmänä olivat hyvin pärjäävät, sekä antipaattiset egoistit. Kyseenalaistin omalaatuisella tavallani noihin kahteen ryhmään, tai molempiin, kuuluvien kyvyn ajatella – …ja uskaltaa sanoa ajatuksensa ääneen, tai kirjoittamalla. Onhan se niin, että ei sellaista kukaan lähde omissa nimissään millään tavalla julkaisemaan minkä itsekin tietää tyhmäksi, vaikka se olisikin oma vankkumaton mielipide.

Kyllä se niin on, että jos joku tyhmiä höpisee niin ei hän yleensä itse ymmärrä, ainakaan juuri sillä hetkellä, tyhmiä höpisevänsä. Joku sitten ymmärtää virheensä piankin. Toisella taas virheensä ymmärtämiseen ei elinikä riitä. Onneksi viimeksimainittuun ryhmään kuulunee hyvin vähän henkilöitä – eikä ilmeisesti fiksuja ollenkaan.

Olenko minä muita parempi?

Väitän otsikossa monenlaista. Otsikko on totta. Minulla on niitä henkilöitä laajempi näkemys kaikista asioista joiden näkemykset ovat omaani suppeampia. Sama pätee kykyyni ymmärtää asioita. Ymmärrän kaiken paremmin kuin ne, jotka ymmärtävät asiat huonommin kuin minä. Joskus voi olla vaikea määritellä sitä, että kuka jonkin asian on oikein ymmärtänyt.

Oman käsitykseni mukaan olen hyvin empaattinen, myötätuntoinen ja samaistuva, persoona. Tuo piirre minussa tekee mm. vaikeaksi katsoa joitakin elokuvia. Olen tehnyt nettitestin: en ole erityisherkkä. Sympaattinen teenjuoja tottakai olen. Kyllä aina välillä on paikallaan nauttia kuppi teetä ja sympatiaa, kuten aikoinaan mainoksessa todettiin. Nykymainokset ovat erilaisia.

Oletko Sinä rohkea?

Kommentoi tätä eilistä kirjoitusta (klikkaa ja lue ensin) toteamalla kommenttina joko:
– mielestäni vaikeavammaisten tulee ilman oikeudenkäyntejä saada heille kuuluvat etuudet
– vaikeavammaisten tukeminen siten, että saisivat kaiken heille kuuluvan kuin ns. ”Manu illallisen” on verorahojen tuhlaamista
– tai sitten ihan omalla mielipiteelläsi 🙂

Vai onko niin, että ”vaikeneminen on kultaa” kun oma mielipide on… (julkaisukelvoton?)

P.S. Jostain syystä oletan, että edellisen kirjoitukseni seurauksena osa blogisteista päätti: koskaan en lue Vehmaskankaan blogeja. Pisteet sinulle! Et kuulu tuohon ryhmään 🙂
https://vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/hallinto-oikeus/

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu