Miten välttää terveydenhoitomaksujen (mm. lääkärintodistus) perintä – kun rahaa ei ole, eikä tule (ilman toimeentulotukea)

Kuntalehti kertoo:

”Käynti terveyskeskuslääkärillä maksaa. SOSTEn mukaan terveyskeskusmaksujen suuri määrä ulosotossa kertoo, että pienikin maksu on johtanut monella perintään.”

Mikäli pienituloinen ei ole toimeentulotuen saaja, niin hän saattaa vain tuumata: rahaa ei ole, en pysty maksamaan, menkööt ulosottoon. Sen jälkeen kun on ensimmäinen maksuhäiriömerkintä, niin lisää tulee helposti – luottotiedot kun ovat jo kuitenkin menneet, joo…

VAIHTOEHTO

Aina kannattaa yrittää. Etenkin jos ne tulot ovat hyvin pienet. Olipa laskuttaja kuka tahansa, niin kannattaa kysyä mahdollisuutta maksaa osissa. Kannattaa jopa kertoa…
”Olen nyt työttömänä/sairaana/… ollut jo puoli vuotta, ja näyttää siltä, että tällaisena tilanteeni jatkuu. En oikeastaan pysty mitään maksamaan. En kuitenkaan haluaisi maksuhäiriömerkintää. Voisimmeko sopia, että maksan puolet, osissa, ja loput saisin anteeksi?”

Julkinen sektori

Julkiselle sektorille kannattaa tehdä maksuvapautushakemus. Yksinkertaisesti lähettää laskuttavalle viranomaiselle (sähköposti)kirjeen jossa pyytää vapautusta maksusta. Tottakai pitää perustella, että miksi. (Pienet tulot, liian suuret menot).

Oliko tästä apua?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu