Naisten varusmiespalvelus selittää palkkaerot

Naisilla on Suomessa on jo pitkään mahdollisuus suorittaa varusmiespalvelus. Mihin varusmiespalveluksessa pitää pystyä?

Naisista osa käy myös aliupseerikoulun, jotkut reserviupseerikoulun. Voimia koulutus tottakai vaatii.

Satakunnan Kansa, tekstiviestit:

Voiko naisten heikkous (ovat keskimäärin miehiä heikompia) selittää osaltaan sitä kertakaikkiaan merkillistä ilmiötä, että naisten keskipalkka on pienempi kuin miehillä?

Joku saattaa kuvitella, että joissain tehtävissä miehet saavat hyvää palkkaa sen vuoksi, että työn tekemiseen vaaditaan voimia jollaisia monellakaan naisella ei ole. Ei toki kaikilla miehilläkään, joten hintelät jäävät noiden hommien kyseessä ollessa ns. rannalle ruikuttamaan.

SAMA TYÖ => SAMA PALKKA

Eikö olisi tulevaisuudessa syytä pyrkiä siihen, että töitä jaettaisiin tasaisemmin kaikille sukupuolille?

Jos hommana on vaikka kärrätä multaa tai kantaa painavia säkkejä, niin miehiä ja naisia tasapuolisesti noihinkin hommiin – se on todellista tasa-arvoa, ja sukupuolesta riippumatta sama palkka tottakai, se on tärkeä pointti!

Mitä sillä on väliä, että kun mies kärrää päivässä 50 kuormaa ja kantaa 100 säkkiä, niin nainen kärrääkin vain 30 kuormaa ja kantaa 60 säkkiä. Samaa työtä tekevät molemmat, joten sama palkka tottakai! Ei tehdyn työn määrä saa olla ratkaisevassa asemassa vaan palkka pitää saada työtehtävien mukaisesti.

MATEMATIIKKAA

Moni ajattelee varmasti, että noin asian todellakin pitäisi raskaan fyysisen työn osalta olla. Mutta entä niiden kohdalla jotka tekevät ajatustyötä. Miten siihen soveltuu ajattelu: SAMA TYÖ = SAMA PALKKA?

Tottakai se soveltuu, esimerkkinä hyvä on nimenomaan matematiikka. Ajatellaanpa, että henkilön työ on laskemista, osin ehkä jopa päässälaskemista (jossa minä olen tutkitusti hyvä). Ei pidä palkkaa maksaa sen perusteella, että kuinka paljon joku tekee onnistuneita laskutoimituksia työpäivänsä aikana. Ratkaisevaa on se, että ylipäätään ainakin yrittää laskea!

Niin se on. Parempi matemaatikko voi laskea 100 laskutoimitusta, ja kaikki oikein per työpäivä. Huonompi laskija laskee vain 50 laskutoimitusta, joista niistäkin pariin saa väärän tuloksen, mutta korjaa ne seuraavana päivänä. Sama palkka molemmille – koska he tekevät samaa työtä!

OLEN VAKUUTTUNUT

Aivan totta! Olen vakuuttunut, mutta mistä? No siitä tietysti, että kukaan ei ole asiasta eri mieltä => ei kommentteja.

Tarkemmin kun ajattelen niin joku naikkonen saattaa pitää näkemyksiäni väärinä. Klikatkoon hän ”tykkää” nappia, KIITOS!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu