Neuvostoliiton ansiota: isorokko on hävitetty. Onko isorokko kuitenkin uhka? (virusta varastossa mm. Venäjällä ja USA:ssa)

Isorokko saatiin hävitettyä maailmasta vuonna 1979, virallisesti v.  1980. Isorokon hävittäminen toteutettiin Neuvostoliiton aloitteesta.

Aikoinaan isorokkoon kuoli paljon ihmisiä. Voidaanko isorokon hävittämistä siis pitää yhtenä syynä väestönkasvuun?

Isorokkovirusta (variola) on edelleen olemassa ainakin Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Onko viruksesta vaaraa?

Yksi ongelma lienee, että viruksen valmistaminen ei ole mahdotonta nykyisellä tekniikalla. Jotkut pitävät mahdollisena jopa sitä, että joku valmistaisi variola-virusta, tai sen muunnosta, kotikeittiössään. Voisiko niin tapahtua?

Entä onko mahdollista, että maailmasta löytyisi henkilö, joka pystyisi viruksen valmistamaan ja seurauksista välittämättä levittäisi sitä ihmisiin? Ehkä jopa tarkoittaen hyvää?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu