Noudattakaa pm. Sanna Marinin ohjetta. Laventakaa Heinäluoman lausumaa

Kansanedustaja Sipilän koskemattomuutta loukattiin 13.1. hänen kävellessään suojatiellä Helsingissä.

Asiasta on käyty paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa. Lyötiinkö Sipilää nyrkillä – mitä tapahtui. Tapahtunutta on vähätelty.

Sanna Marin:Kansanedustajien pitää voida nauttia fyysistä koskemattomuutta. Toki me ymmärrämme sen, että ihmiset lähestyvät sanoin ja antavat kovaakin palautetta, mutta missään nimessä fyysisen koskemattomuuden loukkausta ei voida hyväksyä. Tämä on vakava ja tuomittava teko, pääministeri Sanna Marin(sd.) kommentoi tapahtunutta aiemmin MTV Uutisille.

– Yleisesti ottaen jokaisen meistä tulee huolehtia, että kohtelemme kanssaihmistä asiallisesti ja pidämme huolta siitä, että yhteiskunnallinen ilmapiiri on sellainen, että ymmärretään se, että toisen ihmisen kimppuun ei voida käydä, Marin jatkoi.”

Etenkin tuo Marinin lausuman jälkimmäinen kappale meidän kaikkien pitäisi aina ottaa huomioon. Se pitää opettaa myös lapsille!

Minkäänlainen töniminen ja tuuppiminen tavallisessa arkielämässä ei ole sallittua edes lapsille. Peleissä ja leikeissä tilanne voi olla toinen.

Eräs ongelma ovat tuollaisen käytöksen hyväksyvät vanhemmat ja muut aikuiset. ”Aina lapset on toisiaan tönineet”. Sekö antaa oikeutuksen?

Voisiko todeta myös: ”aina olen eri mieltä olleet hakannut, ellei töniminen ole auttanut.”? Antaisiko sekin oikeutuksen?

 

Eduskunnan entinen puhemies Eero Heinäluoma tuomitsee kansanedustajien uhkailun. Uhkaa kuitenkin koetaan subjektiivisesti.

Minä näen asian niin, että uhkailu on eräs kiusaamisen muoto. Tuomitsen kaiken uhkailun, sellaisenkin joka kohdistuu muihin kuin kansanedustajiin.

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu