Ohjeeni eräälle opiskelijalle. Saavat ohjetta toki muutkin hyödyntää

Hetki sitten lähetin sähköpostitse seuraavanlaisen ohjeen:

”Moi,

Tee se oikaisuvaatimus. Osakkeiden osalta totea, että näkemyksesi mukaan ne ovat vähäinen varallisuus joka pitää kokonaan jättää huomioon ottamatta. Mikäli osakkeet jotain osin huomioidaan niin enintään 50 euroa ylittävältä osalta koska ne pitää rinnastaa vähäiseen avustukseen tai vastaavaan: https://www.kela.fi/toimeentulotuki-miten-tulot-ja-varat-vaikuttavat
– kerro myös ajankohta (jos sen löydät), että koska olet osakkeet ostanut.
– kun haet tukea heinäkuulle (nyt heti) niin toimita tiliote tähän päivään saakka ja tee hakemus vuoden loppuun saakka.
Kesätyön osalta toteat tottakai, että olet ollut koulussa (Koronan) rästitöiden vuoksi. Kela ei vielä ole tehnyt päätöstä tuon ajan opintotuesta.
Mainitse lisäksi, että päätöksessä todettua takaisinperintää ei tule tehdä siltä osin kuin se merkitsee että joudut jatkossa hakemaan tukea takaisinperinnän johdosta.”
Tämä oli nyt minun osaltani poikkeuksellinen toimi. Kuten esittelyssäni lukee: ”Entinen heikompien auttaja, siitä kiitos Sonjalle.
– eli Sonja ****** toivomuksesta olen lopettanut kaikenlaisen auttamisen (no rahaa yhä lahjoitan – hyvin vähän). Enää en siis yleensä auta ketään. Tämä case: poikkeus vahvistaa säännön.
– Sonjallekin olen lahjoittanut kymmeniä €uroja. Tarkkaan mietin lahjoitanko mitään nyt heinäkuussa kun hänellä on syntymäpäivä – se olisi ehkä väärin toimittu?
Nuo tuolla ohjeessa mainitut osakkeet ovat arvoltaan 83 euroa!
JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu