Oikeus ja totuus

Kyllä se niin on, että poliisin kanssa tekemisiin joutuvan kannatta puhua totta. Miksi muutenkaan yleensä valehdella? Niin no, ne valkoiset valheet ovat pikkaisen eri juttu – vai kuinka?

Ihan fiksuja oliva isä ja poika kun myönsivät rikoksensa ja saivat siitä sakot: ”16-vuotias karautti viritetyllä mopolla poliisipartion ohi Salossa – pojan isällekin sakot” kertoo Iltalehti.

Vallan kamala oli tuo Riihimäen tapaus, jossa alaikäinen ”raiskattiin”: ”Vatsakkaan miehen epäillään raiskanneen alaikäisen tytön Riihimäellä – poliisi tarkensi tuntomerkkejä” kertoi MTV.

Pidän mielenkiintoisena sitä, että ilmoituksen raiskauksesta oli tehnyt tapauksen nähnyt sivullinen!

Miksi se on mielenkiintoista? No siksi, että koko juttu olikin huuhaata, kertoi Yle.

Mutta miksi yleisölle ei kerrota, että mitä asiassa tapahtui?

Yksi asia mikä jokaisen pitäisi tietää ja mieltää: ”Vahingossa hyväksikäyttäjäksi – seksistinen tekstiviesti alaikäiselle on rikos”, sillä seuraukset voivat olla varsin vakavat. Tekotapoja on toki muitakin; puhuminen, katsominen, viheltäminen…

KOULUT

Kyllä se niin on, että kouluissa pitäisi lapsille jo melko pienestä pitäen opettaa, että minkälaisia monet eri rikokset ovat ja mitä niistä voi seurata. Toinen asia mitä pitäisi kouluissa opettaa on se, että miten yhteiskunnan eri tukia haetaan, jos niiden tarve tulee eteen. Ihan jopa niin pitkälle pitäisi mennä, että yläasteelta pääsevä pystyisi neuvomaan omia isovanhempiaan.

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu