Oikeusministeri Henriksson: ”Sana ei tarkoittaa ei”

Henriksson on mielestäni jollain tavalla väärässä.

Mielestäni asian pitäisi olla siten, että ei ole tarpeen sanoa edes ei. Pitäisi riittää, kun ei sano kyllä.

Tilannehan voi olla sellainen, että uhri ei uskalla sanoa ei. Eikä tuollaisessa tilanteessa vaikenemista voi pitää myöntymisen merkkinä vaikka sananlasku sanookin: vaikeneminen on myöntymisen merkki. Mutta seksissä se ei sitä voi automaattisesti olla!

”Etenkin lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten vähimmäisrangaistuksia on syytä korottaa jonkin verran, sanoi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) Ylen Ykkösaamussa.

Pitäisin tärkeänä sitäkin, että jo ala-asteella lapsille kerrottaisiin mikä kaikki on seksuaalista hyväksikäyttöä, ja kenelle siitä voi ja pitää heti kertoa, jos sellaisesta saa tietää, tai sellaisen kohteeksi itse joutuu. Parempi kertoa kuin katua!

Ehkä myös ”vanhan kansan” tietoon pitäisi saattaa mikä kaikki voidaan katsoa lapsen seksuaaliseksi hyväksikäytöksi. Väitän, että on paljon ihmisiä jotka ajattelevat, että seksuaalinen hyväksikäyttö on aina jonkinlaista fyysistä seksiä. Riittävästi ei tiedosteta sitä, että tuohon rikokseen voi syyllistyä niin kännykkäviestillä kuin puhumallakin, jne.. (min. 4kk. vankeutta).

JuhaniVehmaskangas

Mielipiteeni ovat kummallisia(?). Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja. ”proffa” ja ”kekkonen”. @JuhaniVehmaska1 - jussinposti@dlc.fi p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu