OIKEUSTURVAA KÖYHILLE = Kirjoitukseni fiksuille pienituloisille. (Lintukotoblogistit älkööt lukeko)

Tervehdys!

Aiemmin tänään kirjoitin lakimiesliiton ehdotuksesta koskien oikeudenkäyntikulujen madaltamista. Ehdotus on hyvä!

1½ vuotta sitten kansalaisaloitepalvelussa oli mahdollisuus allekirjoittaa TÄMÄ ALOITE.
– allekirjoitusten määrä oli minimaalinen (<500). En silti usko, että ajatus on huono. Itse asiassa tuolla aloitteen alaosassa on linkkiluettelo, jossa mm. linkki tähän Aamulehden artikkeliin.

Ongelma

Ongelma on tottakai löytää ne pienituloiset, sekä heidän omaisensa, joilla on riittävä ymmärtämisen kyky, sekä empatiaa jopa täysin tuntemattomia kohtaan. Pitää kyetä ymmärtämään, että kuka tahansa saattaa koska tahansa joutua rikoksen uhriksi. Vai voiko niin käydä sinulle (oletko lintukotolainen?) kuitenkaan?

Nythän on siis niin, että kun varakas henkilö joutuu rikoksen uhriksi ja saa korvauksia niin hän saa korvaukset omaan käyttöönsä. Jos sen sijaan köyhä, toimeentulotuen saaja, saa korvauksia niin hänen pitää niillä elää – miksi? Miksi hän ei saisi käyttää rahoja toipuakseen rikoksen hänelle aiheuttamista kärsimyksistä ja traumoista siten kuin itse parhaaksi katsoo? Miksi ei?

Miksi köyhän perheen lapsi ei saa rikoksen uhrina saamiaan rahoja esim. säästää vaikka tulevaisuutta varten?
Tietysti aina voidaan kysyä, että minkälaisen rikoksen uhriksi joku pieni lapsi voisi joutua – täh?

Kokeilen siis uudestaan: https://www.adressit.com/vahingonkorvauksia_ei_pida_huomioida_toimeentulotukea_saavan_tuloina

HUOM! Voit laittaa ruksin kohtaan jolla estät nimesi näkymisen netissä – jos et siis halua julkisesti pitää köyhien puolta. Toki voit tuollaisen ruksin laittaa muustakin syystä. Miten itse haluat!

 

ASIA 2

Oikeudenkäyntikulut ja vakuutus

Monella on vakuutus oikeudenkäyntikulujen varalle. Toisaalta puhutaan, että vain köyhällä (ja todella varakkaalla) on varaa käydä oikeutta Suomessa. Köyhän oikeudenkäyntikulut maksaa valtio!
(lakimiesliiton ehdotus koskien oikeudenkäyntikulujen madaltamista.)

Mutku…

On totta, että valtio korvaa köyhän oikeudenkäyntikulut, käytännössä köyhän henkilön asianajan kulut. Mutta entä jos köyhä häviää jutun oikeudessa – mikä sen korvaa? Jos köyhällä on vakuutus oikeudenkäyntikulujen varalta niin vakuutusyhtiö maksaa tuosta vakuutuksesta vastapuolen kulut. Sen jälkeen vakuutusyhtiö pyrkii niitä perimään tuolta köyhältä kaikin keinoin, kuten ulosoton avulla. Jollei siis henkilö voita juttua niin hän yleensä joutuu maksumieheksi, vaikka itse saisikin maksuttoman oikeudenkäynnin – onko se silloin maksuton? Niin no, jokainen köyhä, kuten rikaskin, tämän kai jo tiesikin?

 

Kiitän ja kumarran – en kyllä ymmärrä miksi 😀

 


Lopuksi vielä pari linkkiä aiheeseen liittyen:

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu