Oletko varas? (Kuva 7:20)
Suomessa on enemmän varkaita kuin mitä tiedämme.
On nimittäin ihmisiä, jotka punnitsevat ensin ja lisäävät sitten.
Aina joskus postilta jää kirjeen merkki leimaamatta. Mitä tekee varas? Hän ”uusioikäyttää”.
Myös vahingossa voi varastaa – onko se varastamista, vai vahinko?
Muistan erään kerran kun asioin Prismassa ja sain väärin rahaa takaisin. Huomasin tuon vasta kun olin jo poistumassa kaupasta. Laskiskelin, että minkä verran sainkaan rahaa takaisin. Olin saanut liikaa rahaa. Palasin kassalle ja kerroin asian, ja annoin liikarahat takaisin. Miten sinä olisit toiminut?
Kuinka moni ajattelee asiaa siten, että jos saa palkan 8h työstä, mutta tekee työtä vain 5h edestä ja puuhastelee 3h omia juttujaan, niin siinähän anastaa petoksella työnantajalta sen 3h palkan.
Tämä ajattelu on teoreettista, mutta onnistuu yllättävän monessa työssä nykyisin, varsinkin etätyössä.
Ilmoita asiaton viesti
Jätin kerran kiireessä PC laukun intercityn hattuhyllylle. Huomasin laiturilla, liian myöhään, että näin kävi. Laukun löytäjä soitti n. tunnin kuluttua ja laukku palautui minulle seuraavalla junalla.
Löysin Köpiksen ruuhkaisen junan lattialta kameralaukun. Laukku oli selvästi ollut lattialla jo pitkän tovin likaisuudesta päätellen. Nostin laukun ja siellä oli digirunko ja kolme putkea. Mieli teki toki napata laukku mukaan, mutta tuumailin kameran käyttäjän kaipaavan kameraansa varmasti minua enemmän.
Vein laukun aseman lippukassalle.
Kysymys on oikeastaan arvovalinnoista.
Ilmoita asiaton viesti
Niinhän se on. Jos löydät maasta vitosen niin laitatko sen omaan rahapussiisi. Entä jos löydätkin kympin, kaksikymppiä, satasen – rajansa kaikella.
Ilmoita asiaton viesti
Pelkällä löytyneellä setelillä ei ole ’ omistajaa ’ eikä myöskään tuntomerkkejä.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan niissä jokaisessa sarjanumero!
Ilmoita asiaton viesti