Onko lapsen edun mukaista olla vankileirillä? Onko lapsen edun mukaista tuoda vanhempi Suomeen konsulikyydillä?

Al-Holin ”lapsivangit” ovat puhuttaneet Suomessa viime aikoina paljon. Nyt on jo kaksi lasta tuotu Suomeen. Jopa presidentti  Niinistö on ottanut asiaan kantaan: ”Lapsia Suomen tulee auttaa. Oikeudellisesta velvoitteesta on näköjään esitetty eriäviä näkemyksiä, mutta yhtä kaikki; moraalinen velvollisuus on ilmiselvä. Sama velvoite ei ulotu äiteihin, vaikka Suomen kansalaisina heillä on oikeus konsulipalveluihin.”

Suomen ratifioimassa YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa todetaan: ”Kaikissa julkisen tai yksityisen sosiaalihuollon, tuomioistuinten, hallintoviranomaisten tai lainsäädäntöelimien toimissa, jotka koskevat lapsia, on ensisijaisesti otettava huomioon lapsen etu.”

Aiheeseen liittyen blogisti Kati Martinson kirjoitti eilen mm.: ”Myönnän, että aamukahvit päätyivät henkitorveen, kun luin lehdestä sosiaalitoimen ammattilaisen lausunnon: ’Suomessa on paljon osaamista auttaa traumatisoituneita lapsia.’ Ai on vai? Miksi sitä sitten piilotellaan, kun samaan aikaan monet suomalaiset lapset ja nuoret eivät saa tarpeeksi tai ollenkaan psykososiaalisen tuen palveluita? Etulinjan toimijana minäkin toivoisin saavani sen puhelinnumeron, mistä tuota apua runsain mitoin saa.”

Kaikki maksaa! Voidaanko al-Holin leirillä olevat lapset asettaa vastakkain Suomessa jo olevien lasten, ja heidän avuntarpeensa kanssa? Miksi ei voitaisi? Vaikkakin poliitikot yleensä pyrkivät kieltäytymään kaikenlaisesta vastakkainasettelusta. Mielestäni vastakkain voidaan asettaa myös vanhukset ja lapset – kummat tarvitsevat enemmän…?

YKSI TOTUUS: Tuo vastakkainasettelun toteuttaminen on todellakin poliittisten päättäjien tehtävä. Ei viranomaisten!

NIIN – onko vankileirillä olevan lapsen edun mukaista, että hänet tuodaan sieltä Suomeen, ja onko se sitä myös jos mukana pitää tuoda myös lapsen äiti? Siis vaikkapa äiti joka toteaa: ”En ole ketään tappanut. En ole edes ikinä lyönyt ketään” tai ”Ei kiinnosta Suomen touhut”. Pitäisikö lapset tuoda äiteineen Suomeen jos äiti sitä vastustaa? Lapsi kuitenkin, pakolla?

Onko asiaa ajateltu riittävän laajasti? Onko asiaa punnittu niin Suomessa olevien kuin al-Holin leirillä olevien lasten suhteen? Entä al-Holin leiriläiset, ja suomalaiset Suomessa asuvat vanhukset – liikaa vastakkainasettelua, eri rahaako?

Liian laajaa pohdiskelua… pitäisikö suomalaisen päästä sairastuessaan konsulikyydillä Suomeen jos ei itsellä ole vakuutusta?
Ja jos ei ole vakuutusta niin onko merkitystä sillä, että onko sairaalla Suomessa alaikäisiä lapsia? Tai rikostuomio?

Mitä kansainvälisiä sopimuksia al-Holin leirin hallinto noudattaa? Voivatko vankileirillä olevat ”tuomitut” äidit lapsineen anoa siirtoa Suomeen?

Varmana voitaneen pitää, että keitä tahansa al-Holista Suomeen tuodaankin niin seurauksia siitä on monia vuosia, vuosikymmeniä. Hyvää ratkaisua ei ole. Pitää siis valita huonoista paras. Onko tuo valinta kaikilta osin jo tehty?

FAKTAMAINEN MIELIPITEENI ON:

Vastakkainasettelun aika ei ole ohi! Kaikenmaailman raamibudjeteilla sun muilla jutuilla ovat poliitikot pyrkineet välttämään vastakkainasettelua ja kannan ottamista merkittäviin asioihin. Tuollainen pitää lopettaa nyt – HETI. Rahaa pitää laittaa sinne missä sitä tarvitaan, vaikka sitten jäisivät oopperat rahoittamatta!

* * *

Leppoisaa aatonaattoa kaikille! 🙂

5:55. (2,3,4) Au-79, 8L

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu