Onko pääministeri Sanna Marin oikeassa? Tapahtuuko vuonna 2020 ihmeitä ja kummia?

Pääministeri Sanna Marin siteeraa uudenvuodenpuheessaan presidentti Mauno Koivistoa: ”– Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.” Samainen Koiviston kommentti löytyy yhdestä kirjastani.

Pääministeri Marin toteaa uudenvuodenpuheessaan myös: ”Yhteiskunnan vahvuutta ei mitata sen vauraimpien vahvuudella vaan sillä, kuinka sen heikoimmassa asemassa olevat kansalaiset elämässään pärjäävät.” Noinhan se on – vai kuinka?

Huomiotta ei sovi jättää sitäkään, että; ”– Yli 600 000 suomalaisen eläke paranee. 70 prosentilla suomalaisista käytettävissä olevat tulot kasvavat. ”

ONKO SUOMI SIIS VAHVA?

Useille eri sosiaalietuuksia saaville ryhmille tulee joidenkin kymppien korotukset per kuukausi. Kaikkein köyhimmät saavat toimeentulotukea joka sekin nousee melkein viisi euroa kuukaudessa – aivan. Nousu perustuu siihen, että kansaneläkeindeksi nousee. Sanna Marinin näkemyksen mukaan tuo osoittaa – niin mitä? Se ainakin osoittaa kuinka heikoimmassa asemassa olevat voivat pärjätä. Miten heidän halutaan pärjäävän. (=Floppi!)

Elääkö nykyisin joku pelkällä kansaneläkkeelle? Jos elää niin miksi? Jokaisella eläkeläisellä on mahdollisuus saada takuueläke, ja tottakai myös asumistuki. Miksi kansaneläkkeeseen ei tehty tasokorotusta kuten takuueläkkeeseen? Syy lienee: siten kaikkein köyhimmätkin olivat saaneet parikymppiä kuussa, koska toimeentulotuki on 80% kansaneläkkeestä.

Onneksi sentään kaikien asumistuki nousee vuodenvaihteessa! Totta: ei se köyhää hyödytä, koko korotus otetaan tulona huomioon kun toimeentulotuen määrää lasketaan. Köyhät asuvatkin aina vaan halvemmalla. Onnittelut, kenelle?

IHMEITÄ JA KUMMIA TAPAHTUU 2020!

Millainen tapahtuma on ihme? Entä kumma? Se kai riippuu siitä miten itse kukin ihmeen ja kumman määrittelee.

Itse uskon, että omalla kohdallani kuulen ensimmäisestä ihmeestä jo tammikuussa. Toivon, että toinen ihme kohdallani tapahtuu helmikuussa – nähtäväksi jää, mutta toki aina toivoa saa. Tuo jälkimmäinen ihme olisi kyllä myös kumma 🙂

Muitakin ihmeitä tulee v.2020 tapahtumaan. Olen hivenen asiaa jo aiemmin sivunnutkin, tuo taisi olla jossain kommentissa. Olen kuitenkin täysin vakuuttunut siitä, että ensi vuonna tapahtuu ihmeitä joilla on vaikutusta suuren osaan kansasta, ellei jopa kaikkiin. Toki joissain tapauksissa saattaa käydä niin, että vaikutukset näkyvät vasta viiveellä.

MENESTYSTÄ

Menestystä kaikille suomalaisille, ja toki muidenkin maiden kaikille kansalaisille, tulevalle vuodelle. Suomessa saamme olla tyytyväisiä siihen, että meillä on nyt pääministerinä Sanna Marin joka on osoittanut toiminnallaan ja puheillaan kuinka Suomessa nykyisin todellakin otetaan heikoimmassa asemassa olevat huomioon. HYVÄ SANNA MARIN!

* * *

Naisen euro on…
Köyhän euro on…

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu