Lapsen vakuuttaminen on hölmön hommaa!

OVATKO VAKUUTUKSET TARPEELLISIA? – jos niin kenelle?

Taitavat kaikki vakuutusyhtiöt kaupata lapsivakuutuksia. Vakuutus korvaa lapsen sairaanhoidon kuluja.

”Arviolta noin puolella suomalaisista lapsiperheistä on lasten sairauskuluvakuutus, selviää Kansaneläkelaitoksen vuonna 2014 julkaisemasta kyselytutkimuksesta.”

Onko vakuutus tarpeellinen?

Satakunnan Kansa (28.1.2020):

Suomessa on huippuluokan sydänkirurgit. Ja mikä hienointa, kaikki se osaaminen on verovaroin tuotettua lähes ilmaista palvelua.

Palvelua, johon ei tarvita kallista lapsivakuutusta, jonka kaikki maksukykyiset vanhemmat tuntuvat nykyään lapselleen ottavan.”

Tottakai lapsen vakuuttamisesta on hyötyäkin, joillekin. Pääsee yksityislääkäriin jonottamatta. Omavastuun voi joutua maksamaan. Vakuuttamalla niin lapset kuin itsemmekin, ja turvaamalla siten pääsyn kohtuuhintaan yksityislääkäriin, kun ”vakuutus korvaa” mahdollistamme tottakai sen, että yksityisillä lääkäriasemilla on varaa maksaa lääkäreille kohtuullisia, tai ehkä jopa kohtuuttomia palkkoja ja korvauksia. Samaan aikaan kaikki urputtavat julkisen sektorin lääkäripulasta.

Onko lapselle mahdollista saada vakuutus joka korvaisi sydänkirurgian auttaen jopa pääsemään jonon ohi?

Monenlaisia vakuutuksia on olemassa. Henki- ja tapaturmavakuutus lienee usein ihan hyvä hankinta – mutta ei köyhälle. Varakkaan kyllä kannattaa itsensä vakuuttaa kuolemankin varalle, jotta suremaan jäävät omaiset pärjäävät. Köyhän omaiset kyllä pärjäävät koska yhteiskunta maksaa jopa hautajaiset.

Niin – totta – köyhä ei tarvitse mitään terveyteen liittyviä vakuutuksia. Yhteiskunta maksaa niin lääkärikäynnit kuin lääkkeetkin, kaiken! Jopa matkat maksetaan.

Minulla oli vielä viime vuonna vakuutus joka korvasi erilaisia summia luetelluista vammoista. Jos minulta olisi vaikkapa käsi murtunut, nilkka nyrjähtänyt, tai jotain, niin olisin saanut ehtojen mukaisen korvauksen kun vain olisin toimittanut vakuutusyhtiölle lääkärinlausunnon. Rahat olisin saanut käyttää mihin vaan olisin itse tykännyt ne hassata. Osa olisi tietysti mennyt hoitokuluihin, lääkärinpalkkioon ja lausuntoon, mutta olisi jotain jäänyt ylikin, varmasti.

Mitenkäs se edesmennyt kriitikko kirjailija joskus totesi? Oliko se niin, että: vakuuttaminen kannattaa aina?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu