Pääministeri Marin huolissaan koronarokotuksista

Pääministeri Sanna Marinin mukaan koronarokotukset ovat Suomessa lähteneet liikkeelle toivottua hitaammin.

Yhtenä syynä hitauteen lienee, että rokotteita ei ole saatu Suomeen riittävän nopeasti.

Toinen syy on epäluottamus rokotevalmistajiin. Maahan saaduista rokotteista puolet jemmataan, jotta rokotteen jo saaneet saisivat varmasti suosituksen mukaisen toisen annoksen.

Britanniassa toimitaan nykyisin siten, että toinen rokoteannos annetaan vasta 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Tanskassa pohditaan samaa käytäntöä, siten pystyttäisiin rokottamaan useampia.

Marin: ”Tavoiteltava rokotusten tahti on se, millä rokotteita saadaan Suomeen. Nyt siihen ei ole päästy joulun pyhien vuoksi, sillä terveydenhuollon henkilöstö saa rokotukset ensin töissään ja osa heistä on viettänyt joululomaa.”

Mitä jos luotettaisiin siihen, että rokotetta kyllä saadaan tulevaisuudessa lisää ja käytettäisiin kaikki rokotteet heti. Pitäisikö myös pohtia toisen rokotuskerran tarpeellisuutta?

Rivien väleissä Sanna Marin väläytti jopa mahdollisuutta valmiuslain käyttöönottoon jo tammikuussa. Pidän tuon toteutumista hyvin mahdollisena.

Auttaisiko tilannetta kaikkien rokotteiden käyttäminen heti? Säilytyskustannuksetkin pienisivät. Entä olisiko siitä apua, että siirryttäisiin yhteen rokotuskertaan, huolimatta rokotevalmistajien ohjeista?


Tulevaisuutta ajatellen toivokaamme, että käyttöön saadaan nenäsumute joka suojaa sekä koronalta että influenssalta.

”Tutkimukset osoittavat, että yhden nenäsumuterokoteannoksen jälkeen suoja influenssaa vastaan on 90 prosenttia siitä suojasta, jonka terve henkilö saisi kahden annoksen jälkeen.” 

”Koronavirus on otollinen kohde rokotekehitykselle, koska sen pinnalla on yhtä keskeistä proteiinia, niin sanottua piikkiproteiinia, jota se käyttää tarttuakseen kohdesolun pintaan ja jota vastaan rokotteen voi kehittää.”

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu