Pakolaisleiriltä lapsia Suomeen, mutta miksi pääosin poikia?

Suomi ottaa vastaan pakolaisia. Ok!

Lähetin asiaa koskevan kirjoituksen Satakunnan Kansa -lehteen 23.7. Tänään se julkaistiin.

Kirjoitus oli lyhentämättömänä seuraava:

”Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus
Eräässä mielipiteessä kyseltiin hiljattain tasa-arvon perään, viitaten siihen, että Suomeen otetaan 127 alaikäistä orpolasta Kreikan pakolaisleiriltä, joista vain murto-osa on tyttöjä. Suomessa on tyypillisesti tasa-arvolla tarkoitettu nimenomaan naisten- ja miesten välistä tasa-arvoa. Muiden välillä kyse on yhdenvertaisuudesta (PL 6§).
Kun tasa-arvoa tai yhdenvertaisuutta loukataan, niin käytännössä syyllistytään syrjintään henkilöön liittyvän syyn perusteella (RL 11:11). Mielestäni on ymmärrettävää, että koska tuolla pakolaisleirillä on pääosin poikia, niin Suomeenkin sieltä tulee pääosin poikia. Se on tasa-arvoista ja yhdenvertaista. Tytöt eivät saa etusijaa sillä perusteella, että tyttöjä on leirillä vähemmän.
Eräässä TV-dokumentissa kerrottiin, että poikiin kohdistuu monenlaista hyväksikäyttöä. He joutuvat mm. pukeutumaan tytöiksi/naisiksi, ja esiintymään miehille. Osa leirin miehistä lienee jopa homoja, joten taitaa olla niin, että poikiinkin kohdistuu monenlaisia, seksuaalisiakin, uhkia.
Jos Suomeen pyrittäisiin saamaan pääosin tyttöjä, joita tuolla leirillä on hyvin vähän, niin kyllä se olisi poikiin kohdistuvaa syrjintää sukupuolen perusteella. Hämmästellä pitää sitä, että miksi Suomessa, tasa-arvon mallimaassa(?) naiset eivät suureen ääneen puolusta pikkupoikien oikeuksia? Minkälaista tasa-arvo ja yhdenvertaisuutta edustaa sellainen toimintakulttuuri jossa naiset/tytöt ovat etusijalla pelkän sukupuolen perusteella?”
Lehti otsikoi uudelleen,
JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu