”Perushullun professorin” näkemyksiä: 1)minulla on liikaa asiaa. 2) köyhyys johtaa hulluuteen. 3) nippelitieto fi/swe

Jotkut päivät vaan ovat sellaisia, että kirjoittamisen aiheita tulee ns. tuutin täydeltä. Tänään on sellainen päivä. Minua joskus arvosteltiin siitä, että bloggasin liian usein. Jotkut eivät siksi mm. halunneet kirjoituksiani kommentoida.

Tänään aamuyöstä julkaisin jutun: Olen ehkä ”pelkkä” ongelma? En noin vain usko viranomaisia 🙁 Jutun loppuun lisäsin ”varoituksen”: Pitänee pikapuoliin kirjoittaa järkevämpi blogikirjoitus! 🙂

Yritän tässä kirjoituksessa keskittyä hulluuteen! Myöhempiä aiheita ovat – ”ehtimisen rajoissa” = liikaa asiaa?:

  1. Sairaanhoitajan oikeus salaa äänittää potilaan kanssa käymänsä keskustelu (Pohjanmaan alue-uutiset eilen)
  2. Oikeusasiamiehen moitteet Kelalle yksityisyyden loukkaamisesta – miksi vasta nyt?

Aloitan kuitenkin tuolla nippelitiedolla (kuvalinkki alla)

KÖYHYYS JOHTAA HULLUUTEEN – minäkin olen köyhä!

Mielenterveysongelmista kärsiviä on kautta aikojen hoidettu hullujenhuoneilla. He ovat siis hulluja? Häpeällinen leima!

Ensimmäiseksi kun tuosta uutisesta kuulin, ja kun sen YLEn teksti-tv:n sivuilta luin, niin mieleeni tuli helppo ratkaisu:

Mt-ongelmilla vahva side toimeentulotukeen -> lakkautetaan toimeentulotuki -> vähemmän hulluja Suomessa – hyvä idea?

Voitaisiinko tutkimuksesta kuitenkin vetää jopa sellainen johtopäätös, että ”raha ratkaisee”?

Rohkenen väittää, että moni mt-ongelmista, kuten masennuksesta (minäkin) kärsivä voisi kokea ihmeparantumisen kun saisi tililleen miljoona euroa (itselleni taitaisi riittää 250 013,08 euroa).

Masennuksesta kärsivällä voi olla vaikeuksia monessa asiassa: laskujen (kirjeiden) avaaminen ja maksaminen voivat joskus olla ylivoimainen urakka. Itse en joka päivä avaa edes tietokonetta. Mutta kun olisi miljoona tilillä niin ei se niin paljoa masentaisi vaikka tulisikin pieniä viivästyskuluja. Itse asiassa tuolloin saattaisi jaksaa paremmin lähteä jopa kauppaan tai kahville, kun olisi oikeasti rahaa millä ostaa kahvin lisäksi voileipä tai jotain.

Tämän vuoden alusta(?) jos oikein päättelin, on Suomeen saatu itsemurhien ehkäisyohjelma. Hyvä juttu sekin? Liikennekuolemiahan on jo pitkään yritetty vähentämään, ja onnistuttukin. Yhä vielä kuitenkin sattuu liikaa nokkakolareita joissa henkilöauto ”ajautuu” päin vastaantulevaa rekkaa, tai joskus junankin alle.

HUUMEET

Huumeet ovat hyvä juttu oikeassa paikassa oikeaan aikaan!

Mikä sitten on huumeiden oikea paikka. Mitä on huumeiden käytön oikea-aikaisuus? Lääketieteessä kivun hoitoon!

Puheenvuoron blogeissakin on paljon käyty keskustelua siitä, että ainakin kannabis pitäisi laillistaa – miksi keskustelua on käyty kun kannabiksen käyttäminen on laitonta? Mitä jospa kävisimme piakkoin keskustelua siitä pitääkö puheenvuoro -palvelussa voida keskustella vaikkapa neekeri sanan käytön laillistamisesta?

Jossain määrin pidän kummallisena sitä, että ylläpito ei aina salli mielestäni asiallistakaan kirjoittamista jonka tarkoituksena on herättää keskustelua. Todettakoon nyt vielä, että minulle tämä kirjoittaminen on yksi tärkeä henkireikä, olenhan aito hullu!

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu