Perusturvan taso Suomessa on riittämätön!

Kaikkihan sen tietävät, vaikka osa ihmisistä onkin eri mieltä. Perusturvan taso Suomessa on liian alhainen.

Tutkimukset osoittavat riittäväksi tuen määräksi reilu 600 euroa ilman asumistukea. Tuo on ollut tilanne kymmenen vuotta sitten. Uutisista olemme saaneet kuulla, että perusturvan tasoa tulisi nostaa liki 600 eurolla kuukaudessa jotta perusturvan taso olisi kohtuullinen.

Esimerkiksi yksinasuvan työttömän peruspäiväraha olisi lähes kaksinkertaistettava jotta työtön pääsisi kohtuulliseksi katsottavan minimikulutuksen tasolle!

Suomen ihmisoikeusliitto otti asiaan kantaa vuonna 2019 todeten: Riittävä toimeentulo on ihmisoikeus: Perusturvan tasoa on nostettava!

”Perusturvan taso on Suomessa tällä hetkellä niin alhainen, ettei se riitä kattamaan kohtuullista minimikulutusta. Perusturvan varassa elävä ihminen ei selviä arjen välttämättömistä taloudellisista kuluista. Perusturvaetuuksien varassa elää THL:n (2019) mukaan Suomessa noin puoli miljoonaa ihmistä.”, sekä; ”Hallituksen on nostettava perusturvan taso kattamaan välttämättömät elinkustannukset.” toteaa ihmisoikeusliitto tiedotteessaan.

Suomi on toistuvasti saanut moitteita ihmisoikeuksia valvovilta kansainvälisiltä tahoilta siitä, että perusturvan taso on Suomessa liian alhainen.

Ihmisoikeussopimukset sitovat Suomea oikeudellisesti, silti Suomi ei niitä noudata. Täällä hoetaan kansainvälisten sopimusten sijaan kahta mantraa: 1) Suomi on länsimainen oikeusvaltio, ja 2) On lottovoitto syntyä Suomeen. Niiden turvin köyhät pärjäävät – niinkö?

Onneksi käytössämme on (YLE: 19.11.2018) PERUSTURVAPELI 🙂

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu