Perustuslakia saa rikkoa ”luvan kanssa”! (konkludentti lupa)

Kuka sitten saa rikkoa jopa perustuslakia?

Vakilukijoiden se pitää tietää: viranomaiset ja viranomaisissa toimivat.

HS uutisoi eilen ensimmäisenä:

Hyvä että Hesari uutisoi. Oikeusasiamiehen virasto nimittäin julkaisee sivuillaan:

Oikeusasiamiehen viraston näkemyksen mukaan kyseinen rikos ei kuitenkaan ollut tiedottamisen arvoinen.

Miksi ei tiedotettu – no voisiko syy olla TÄLLAINEN?

Niin se vaan yhä on. Viranomaistoimijoille sattuu aika ajoin (lue: usein) tuottamuksellisia virkarikoksia joista heillä ei ole pelkoa saada rangaistusta => rikoksia on helppo tehdä. Miksi tuhlata aikaa asian selvittämiseen kun joku sitten voi myöhemmin saattaa virheellisen menettelyn väärin toimineelle tiedoksi, kunhan joku vaan tekee kantelun.

Entä jos?

Mitä jos ihmiset alkaisivatkit tehdä virkarikoksista rikosilmoituksia? No silloin jutut jätettäisiin poliisin toimesta tutkimatta ja ainakin tuomitsematta. Jos juttu menisi oikeuteen niin oikeus toteaisi: laillisuusvalvojakin on aiemmin vastaavassa tapauksessa katsonut, että tällaisesta rikoksesta riittävä rangaistus on moitteet, joten oikeuskaan ei väärin tehnyttä tuomitse. Valtio maksaa kulut!

* * *

Moniko tietäisi THL:n ja STM:n perustuslainvastaisesta menettelystä ellei HS olisi asiaa uutisoinut?

FAKTA: niinhän se on, että jos tuottamuksellisista virkarikoksista rangaistaisiin niin mistä löytyisi hommansa osaavia henkilöitä toimimaan viranomaisissa. Kyllä viranomaistoimijan vastuun pitää olla reilusti rajoitettu. Vahinkoja vaan sattuu. On mahdotonta edes pyrkiä siihen, että päätösten lainmukaisuus aina ennalta selvitettäisiin.

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu