Piispa Teemu Laajasalo tutkinnan kohteena

Onko otsikko FAKTAA vai FIKTIOTA?

 

TÄH – let

 

Kyllä se totta on. Tein tuomiokapitulille KANTELUN koska: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/piispa-teemu-laajasalo-juhani-vehmaskangas-on-itsekas-ja-moraaliton/

 

Lähetin Teemulle kaksi kirjettä sähköpostitse. Hän ei vastannut. Miksi Hän ei vastannut – tarkoitan: Miksihän ei vastannut :-/

 

Kirjoitin siis Hesariin, joka on lehti, seuraavaa:

Suomessa kytee kapina!
Elokapina lienee vain alkusoittoa siihen nähden mitä on tulossa. Presidentti on nimennyt koronarokottamattomat panttivangeiksi todeten: ”Rokottamattomat ovat tehneet itse itsestään pantti­vankeja”.
Yhdenvertaisuutta ei suosi myöskään kirkko. Piispa Teemu Laajasalo on todennut, että ne jotka eivät rokotetta ota ovat moraalittomia ja itsekkäitä. Miltä moraalipohjalta piispa noin lausui? Piispan lausuman pohjana tuskin oli etiikka, eli moraalioppi, eli tiedostettu moraali.
Papin eettisiä ohjeita: ”Elämällään ja toiminnallaan pappi rakentaa kuvaa kirkosta uskon, toivon ja rakkauden yhteisönä.” – ”Pappi kehittää omaa teologista ajatteluaan toimiakseen työyhteisössä teologisena asiantuntijana ja ymmärtääkseen paremmin myös erilaisia näkemyksiä.” – ”Pappi kunnioittaa ihmistä ja hyväksyy hänet ihmisenä kaikissa tilanteissa, vaikka ei aina voikaan hyväksyä hänen arvojaan ja tekojaan.” Olisin kiinnostunut kuulemaan miten se, että piispa Laajasalo väittää rokottamattomia itsekkäiksi ja moraalittomiksi on sopusoinnussa mm. sen kanssa, että pappi rakentaa kirkosta kuvaa rakkauden yhteisönä, ymmärtäen erilaisia näkemyksiä, kunnioittaen heitäkin joiden rokottamattomuutta pitää itsekkäänä ja moraalittomana?
Euroopan neuvoston lausuma: ”Euroopan neuvostossa on päätetty 29.1.2021, että minkäänlaista rokotuspakkoa ei saa olla missään Euroopan maassa, eikä niitä, jotka eivät ota rokotusta, saa millään tavalla syrjiä.” Mitä on kiusaaminen? Tähän kysymykseen kuulisin mielelläni arvoisan tasavallan Presidentin näkemyksen, kuten myös piispa Laajasalon kannan. Minun näkemykseni on, että kiusaamista on mm. sellainen puhe ja kirjoitus, jonka kohderyhmään kuuluvat kokevat subjektiivisesti ikävänä ja heitä moittivana, vaikka eivät ole tehneet mitään tuomittavaa vaan ovat vain eri mieltä jostakin.
Ihmisiä on monenlaisia. Osa pelkää koronaa enemmän jotkut vähemmän. Lienee niitäkin jotka eivät koronaa syystä tai toisesta pelkää koronaa ollenkaan. Minun näkemykseni on, että yhteiskunnan yhtenäisyyttä ei missään määrin auta se, että korkean tahon hengelliset ja maalliset johtavat puheillaan ja teoillaan syyllistävät jonkin ihmisryhmän (laventava tulkinta: kansanryhmä) ja ikään kuin antavat enemmistölle luvan heidän näkemystensä ja kokemustensa valossa syrjiä toisinajattelevia.
Tämä korona-pandemia on nostanut monia asioita pintaan. Kenellä mitäkin – joillakin yksinäisyyden, joillakin jotain muuta. Yksinäisen köyhän ihmisen voi olla jopa mahdotonta saada kyytiä koronarokotukseen, vaikka hän sellaisen haluaisi ottaa. Ehkä paremmissa varoissa olevat voisivat köyhille pienituloisille ulosottovelallisille maksaa taksikyydin rokotuksiin, jos kulkeminen muuten on hankalaa ja jopa mahdotonta? Koko ajan uutisoidaan siitä kuinka paljon ulosotossa ihmisillä on velkoja. Samaan aikaan ulosottoon haetaan lainsäädäntövirheiden vuoksi mm. sairaanhoidon maksuja henkilöiltä joilta ei koskaan, esim. pienen eläkkeen vuoksi, pystytä mitään ulosmittaamaan. Hyvä puoli lienee, että homma työllistää ulosottoviranomaisia. Järki käteen (kansanedustajat ym.)!
Juhani Vehmaskangas”
JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu