Pitäisikö hoitokotikuolemat tutkia, kuten professori Tolvanen vaatii?

Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen on esittänyt, että hoitokodeissa koronaan kuolleiden vanhusten kuolemista pitäisi käynnistää rikostutkinta.

Ainakaan minä en ole täysin samaa mieltä. Jos vanhus on ollut lääkärin toteamana sairas, ja lääkäri on kuoleman todennut, mahdollisesti jopa tilanteessa jossa vanhus ei ole halunnut sairaalaan, niin miksi pitäisi epäillä rikosta.

Kiuruvedellä kuoli yksitoista vanhusta koronaan jonka sinne vei uusi asukas. Tuo uusi asukasko sitten laitettaisiin syytteeseen? Vai onko hän kuollut, ja jos niin miksi?

Ehkä kuitenkin syyllinen voisi olla huoltovarmuuskeskus? No ei sentään, vaan henkilö joka kussakin laitoksessa on hankkinut liian vähän suojaimia, tai henkilö joka on niiden käytön kieltänyt?

Syyllisiä kuolemantuottamuksiin lienee helppo löytää. Entä jos epidemia pahenee eikä hengityskoneita riitä kaikille tarvitseville – kuka niistä kuolemista on vastuussa?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu