Poliisiin voi lähtökohtaisesti luottaa

Totesin otsikon asian myös poliisiministerille eilen (sähköpostitse). Seuraavasti:

”Tervehdys arvon poliisiministeri,

Luottamus poliisiin on hivenen laskenut.
Itse olen sitä mieltä, että pääosin poliisi toimii hyvin ja ammattitaitoisesti.

Kaikille kuitenkin sattuu virheitä. Se on inhimillistä:
Kun sitten virhe sattuu, niin on väärin lähteä sitä suomalaiselle viranomaiselle tyypilliseen tapaan kiistämään, jopa salaamaan.

Pitäisi myöntää, että virhe tapahtui ja pyytää anteeksi. Pahoitteleminen ei riitä! Luvata, että tapahtuneesta otetaan opiksi.

Terveisin,

Juhani”
Asia ei tietenkään ole niin, että luottamuksen lasku johtuisi pelkästään siitä mitä tuossa viestissäni totean. Syitä on monia!
Väitän kuitenkin, että luottamus poliisiin laskee usein tilanteessa, jossa kansalainen joutuu tekemisiin poliisin kanssa ja kokee, että ei saanut oikeutta. Kansalainen tekee esimerkiksi rikosilmoituksen ja poliisi päättää: ei tutkita.
Lisääntyvässä määrin juttuja jätetään resurssipulan vuoksi tutkimatta. Tietenkään se ei lisää luottamusta poliisiin.
Itse miellän yhdeksi luottamusta vähentäväksi seikaksi myös sen, että poliisi ei tunnista kaikkia rikoksia. Poliisille vaikeasti tunnistettavia rikoksia ovat omien havaintojeni mukaan: salassapitorikokset, virkarikokset, syrjintärikokset,…
Kun poliisi ei kykene tunnistamaan rikosta niin se jää tutkimatta. Tuossa tilanteessa monikaan kansalainen ei osaa tehdä muuta kuin tyytyä osaansa.
JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu