Poliisiministeri Maria Ohisalo ja syrjintä

Tapaus Pinola, Tampere (rikosepäily, paritus).

Nyt saan huutia?

Onko Suomi sellainen oikeusvaltio jossa lähtökohtana on syyttömyysolettama?

Puolustaako vihreä liike syyttömyysolettamaa?

Fakta on ainakin se, että Suomessa tuomitaan myös syyttömiä. Virheellisten tuomioiden taustalla on monia syitä joista yhtenä poliisin osaamattomuus sekä resurssipula.

Yksi keino parantaa oikeusvarmuutta olisi asettaa yleiselle oikeudelle (käräjäoikeus) samantyyppinen velvollisuus kuin hallintotuomio-istuimilla on (laki oikeudenkäynnistä hallinto-asioissa 37§) – se tulisi liian kalliiksi ”oikeusvaltiossa”.

Suomen viranomaiset, mukaanlukien poliisi ja syyttäjä, toimivat jatkuvasti siten, että he käytännössä mahdollistavat joidenkin henkilöiden perusoikeuksien loukkaamisen, jopa itse niitä loukkaavat.

Palaan vihreisiin…

Puheenjohtajan suulla on nyt tullut todetuksi, että kun henkilöä epäillään rikoksesta, johon henkilö kiistää syyllistyneensä, niin epäily oikeuttaa asettamaan ko. henkilön syrjinnän kohteeksi.

Huipputoteamus poliisiministeriltä!

 

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu