Poliisitoiminnan käsittämätön hitaus – poliisin avustaminen

Kaikki tietävät, että poliisillakin on Suomessa resurssipula. Sen vuoksi tutkintaa joudutaan priorisoimaan.

Olisiko väärin palkata lisää poliiseja, ehkä muutakin henkilökuntaa, rikostutkintaan – onko tutkijan pakko olla poliisikoulun käynyt, eihän nimismiehenkään tarvitse.

Poliisi kuitenkin saattaa pyytää, ja pyytääkin, rikoksen uhrilta, mahdollisesti rikoksen vuoksi traumatisoituneelta apua: selvitäpä sinä itse nämä…

Yksi homma minkä poliisi lähtökohtaisesti osaa on valo- ja videokuvaamisen kieltäminen, kun kuvataan poliisin toimintaa:

(Kuvan tapauksen kuvaamisen poliisi kielsi, joten ”salakuvattiin”) Milloin kuvaaminen on kiellettyä ja rangaistavaa salakuvaamista?

TUTKINNAN HITAUS

Tiedossani on mm. seuraavat tapaukset Porista, joissa poliisi ei ole tähän päivään mennessä tehnyt mitään:

  • Vuosi sitten ravintolassa tapahtunut pahoinpitely, josta ainakin tuolloin vielä oli saatavilla videotallenne – onkohan se yhä tallessa?
  • Alkuvuodesta (maaliskuu) poliisille ilmoitettu vainoaminen. Vielä tähän päivään mennessä poliisi on tutkinnan osalta vain ”huilannut”.

Koska poliisilla ei ole resursseja niin tutkinnat venyvät, jopa siinä määrin, että rikokset vanhenevat. Resurssipula lienee myös yksi syy siihen, että usein todetaan: ”ei syytä epäillä rikosta, joten ei tutkita.” Totta, myös vähäisyysperustetta käytetään paljon.

Olisiko mahdollista, että poliisi alkaisi julkistaa tilastoja joista voisimme vaikkapa netissä nähdä, että mitä juttuja on jätetty tutkimatta?Anonyymi palaute – KLIK. Ei tyhjiä, kiitos!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu