Porin kaupunki taipui alentamaan joidenkin pienituloisten ryhmien käyntimaksuja uimahallissa

Tämän asian kanssa olen paininut pitkään!

Asiasta olen täällä blogissanikin pariin otteeseen kirjoittanut. Valitettavasta parempi kirjoitus asiasta on jonnekin bittiavaruuteen nähtävästi kadonnut. Tämä on vielä luettavissa.

NYT TILANNE ON MUUTTUNUT!

Eilen minulle ilmoitettiin, että jatkossa pääsen, ollessani minimi sairaspäivärahalla, uimahalliin alennettuun hintaan.

* * *

MEDIATIEDOTE 7.2.2020

Asia Porin kaupunki, keskustan uimahallin hinnoittelu

Selostus aiemmasta: Otin alunperin 25.9.2018 yhteyttä yhdenvertaisuusvaltuutettuun koskien uimahallin hintoja.

Näkemykseni oli, että uimahallin hinnoittelu asettaa mm. minimi-sairaspäivärahalla ja kuntoutustuella olevat eriarvoiseen asemaan eräisiin muihin ryhmiin nähden. Mielestäni hinnoittelu loukkasi yhdenvertaisuutta ja oli siten syrjintää.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu kehotti minua keskustelemaan asiasta Porin kaupungin kanssa. Porin kaupunki tylysti ilmoitti 30.10.2018: ”Olet ymmärtänyt oikein – nykytilannetta ei aiota muuttaa.”

Ilmoittajana: Harjunpää Kaisa <kaisa.harjunpaa@pori.fi>

Nykytilanne Nyt vuonna 2020 palasin asiaan. Asiaan palaaminen kannatti. Porin kaupunki ilmoitti nyt, että minimi sairaspäivärahalla, sekä kuntoutustuella olevat, saavat uimalipun keskustan uima-halliin alennettuun hintaan.

(Kuntoutustuki = määräaikainen eläke)

Uima-hallista ilmoitettiin 6.2.2020 illalla: ”Saat saman alennuksen esittämällä nuo *)mainitsemasi päätökset kassalla. Silloin kertalipun hinta on 3.50e ja 10krt sarjarannekelataus 33.50e ja 6.50e ranneke, jos sinulla ei vielä ole.” sekä ”Me täällä kohtelemme kaikkia asiakkaita samanarvoisesti, joten alennukset koskevat kaikkia samassa tilanteessa olevia.

Ilmoitti: Keskusta Uimahalli <keskusta.uimahalli@pori.fi> (Tiia).

*(”mainitsemasi päätökset” = Päätös sairaspäivärahasta, päätös kuntoutustuesta)

Loppulausuma: Uskoakseni Porin kaupunki tulee jatkossa noudattamaan vastaavaa yhdenvertaista (samanarvoista) lippuhinnoittelua kaikissa uimahalleissaan. Myös maauimalassa. Kiitos!

Tiedotti

Juhani Vehmaskangas

http://www.vehmaskangas.fi

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu