Presidentti Niinistö ei tue elokapinaa

Elokapina on saanut aikaiseksi vilkkaan keskustelun. MTV:ssä piti tänään olla juttua mm. siitä sopiiko kadulla maata. Valitettavasti(?) kuitenkin huomattiin, että tänään on tyttöjen päivä.

Eilen oli ”hiljaisten” päivä. Aleksis Kiven päivää tarkoitan, hänhän oli sekä kirjailija että mielisairas. ”Kiven kirjallinen toiminta kesti vain muutaman vuoden. Hän kärsi mielenterveysongelmista, joiden pahenemiseen vaikuttivat taloudelliset huolet ja aikalaisten ymmärtämättömyys hänen tuotantoaan kohtaan. Lopullinen luhistuminen tapahtui vuonna 1872, jonka seurauksena hän kuoli Tuusulassa vuoden viimeisenä päivänä.”

ELOKAPINA ja presidentti

Blogisti Janne Salonen: ”Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kiiruhti kertomaan Helsingin Sanomille, että ainakin hän poistui normaaleja polkujaan. Niinistö sanoo, ettei hänellä ole edes havaintoa mielenosoituksesta. Käytännössä Niinistö kyseenalaisti poliisin kertoman ja saattoi tämän kiusalliseen tilanteeseen. Samaa viestiä twiittasi Li Andersson ja Ilta-Sanomissa Annika Saarikko.
Poliisi on myöntänyt virheen tiedotuksessa.”

TÄH – Ikään kuin presidentin tarkoitus olisi ollut saattaa poliisi kyseenalaiseen tilanteeseen. No ehkä olikin.

Kuten voimme blogisti Mika Hyvärisen blogista havaita niin poliisi on käyttänyt tarpeetonta(?) väkivaltaa!

 

Minä kuitenkin näen asian niin, että presidentti ei millään tavalla tukenut elokapinaa. Hänhän ei mistään mielenilmauksesta kertomansa mukaan ollut tuossa vaiheessa edes tietoinen.

Lienee niin, että Suomen presidentti ei nyt eikä tulevaisuudessa tue mitään kapinaa eikä mielenosoitusta tai -ilmausta. Eikä myöskään osallistu millään tavalla ns. puoluepolitiikkaan. Sen sijaan presidentti osallistuu politiikkaan asianmukaisesti ja arvovaltaisella tavalla, kuten presidentti nytkin teki.

On mielestäni aivat oikein, että kun media jotain virheellisesti uutisoi (presidentistä) niin uutisen kohde välittömästi asiasta tiedon saatuaan siitä informoi mediaa. Lisäksi median pitää tottakai tuollaisessa tilanteessa reagoida nopeasti ja korjata uutisessaan ollut ilmeinen virhe – vai kuinka? Tuollaista toimintaa medialta edellyttävät jo journalistin ohjeetkin!

Jatkoa seuraa!

Veikkaan ja voitan, että ”elokapinakonflikti” ei pääty lähiaikoina vaan saa uutta virtaa. Oikeudenkäyntejäkin tullaan näkemään, syytettyinä myös poliiseja (liiallinen voimankäyttö tms.) otetaan oikeuden tuomioissa sitten huomioon perusoikeuksista sananvapaus? Perustuslakia tuskin päätöksissä tullaan mainitsemaan.

Olen täysin vakuuttunut siitä, että lähipäivinä saamme kuulla elokapinan mielenilmauksiin liittyvistä kanteluista joita tehtäneen oikeusasiamiehelle. Sitä minun pitää nyt pohtia, että julkaisisinko noita kanteluita netissä, sekä jos julkaisen niin julkaisenko nimien kera vai ilman. Varmasti niiden joukossa on sellaisiakin, että ei niitä hymyilemättä pysty lukemaan, joku saattaisi naurahtaakin!

Pisteet (0-10)

 • presidentti 9+
 • poliisi 4
 • elokapina 5

Aiempia kirjoituksiani elokapinaan liittyen:

 • https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/elokapinan-mielenilmaus-alkaa-huomenna-mita-tekee-poliisi/
 • https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/elokapina-elonvaalijat-katualue-raha/
 • 4.10.2021:
  Elokapinan viimeisin mielenosoitus, joka alkoi 29.9.2021 ja jonka piti päättyä 8.10.2021, mutta jonka poliisi päätti, ei keskeyttänyt, liki saman tien kuin se alkoi, oli alun perinkin torsoksi suunniteltu. Niin ainakin minä asian näen. Näkemykseni niin ikään on, että elokapinan ”johtajilla” (sitaatit syystä!) ei ole kykyä toimia järkevästi. Toki he saavat kyseenalaisella tavallaan toimia näkyvyyttä kuten myös kannattajia, mutta niin se taitaa olla, että enemmän he saavat toimintansa vastustajia!
  Elokapinan tapa toimia on kaiken kaikkiaan torso. He vaativat toimenpiteitä, tietämättä oikeastaan mitä vaativat: pitää julistaa hätätila! Mikä sen hyöty olisi? No sitten kansalaisfoorumi päättäisi mitä se tarkoittaa, mitä pitää tehdä, mitä halutaan tehdä? Ei noin sanon minä. Miettikää hyvä elokapinoijat, että mitä te tahdotte tehtävän, jotain konkreettista siis, josta olisi oikeasti hyötyä. Ei jokin hätätilan julistaminen mitään hyödytä. Eikä painostamalla päästä hyväksyttäviin, pysyviin, lopputuloksiin. Tehkää järkeviä ehdotuksia ja julkistakaa ne!
  Mielenosoituksenkin voisi järjestää järkevämmin. Järkevämpi mielenilmaus saisi positiivista näkyvyyttä ja voisi oikeasti ajaa asiaanne eteenpäin. Suomessa asiat etenevät usein hitaasti. Kuitenkin, rohkenen väittää, että ilmastopolitiikassa Suomi on maailmankaikkeuden etunenässä, globaalisti – heh! Kun seuraavan kerran järjestätte mielenosoituksen niin miettikääpä sen vaikutuksia ennalta. Entä olisiko mahdollista keskeyttää se liikenne ”jossakin” vaikka aina hetkittäin; kuten kaista kerrallaan, tai vain osalla kaistoja jos niitä on monta. Ettekö Te haluakin, että Suomi on edelläkävijä ilmastomuutoksen ehkäisyssä ja kulkee muihin nähden ohituskaistaa?
  Olen itse esittänyt teille 25.9. klo: 8:11 sähköpostitse kysymyksen: ”Minkä verran liikenteen päästöt lisääntyvät elokapinan mielenilmauksen johdosta?” Olen todella hämmästynyt, koska te ette ole kyenneet vastaamaan mitään, ette yhtään mitään. Onko toimintatapanne siis vaikeneminen – ns. perse penkkiin… tai siis asfalttiin: laske ite idiootti, vai mitä vaikenemisenne tarkoittaa? Kun otan huomioon hiljaisuutenne sen suhteen, että ette noin yksinkertaiseen kysymykseen pysty mitään vastaamaan, niin en toki ihmettele sitä, että teillä ei ole minkäänlaista käsitystä tai näkemystä siitä mitä Suomessa pitäisi tehdä, jotta etumatkamme ilmastotoimissa verrattuna muihin maihin olisivat mielestänne riittäviä. Hei haloo!”

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu