Puheenvuoro boikottiin – Janne Kejon kohtelu

Janne Kejo, pidetty blogisti, joutui hiljattain ”sensuurin” kohteeksi. Tuon saman on moni muukin vuorollaan kokenut. Minäkin, melko usein.

Kejo kirjoitti sitten asiasta blogin: Otan osaa, Uusi Suomi

Ehkä Kejon kirjoitus joitakin muita blogisteja ärsytti. Ainakin minun käsitykseni on, että US:n ’moderaattorit’ toimivat ilmiantojen perusteella, asioita ajattelematta.

Kejo toivoo, että asiaa pohdittuaan ”tarkastajat päätyvät sananvapautta puolustavalle kannalle”.

Minulla lienee ainakin kymmenen vastaavalla tavalla poistetun kirjoituksen kokemus asiasta. Kun viesti on poistettu, niin se ei takaisin tule, eikä Uuden Suomen taholta kommentoida asiaa mitenkään edes pyynnöstä. Mielestäni olisi oikein ja kohtuullista, että kirjoittajalle kerrottaisiin, että millä tavalla kirjoitus oli sääntöjen vastainen. Eikä pelkästään jokin mahdollinen sääntökohta mainiten, eli ns. näennäisperusteluja käyttäen.

Mielestäni väärin ei olisi sekään, että blogistille kerrottaisiin, niissä tapauksissa joissa kirjoitus poistetaan, että kuka/ketkä ovat ilmiannon tehneet, vai ottaako US:n ’moderaattori’ (tarkastaja) itse yksin vastuun kirjoituksen poistamisesta. Mutta todellakin: poistopäätökset pitäisi perustella!

EHDOTUKSENI BOIKOTISTA

Mitäpä jos me kaikki vaatisimme, että US muuttaisi käytäntöään järkevämpään linjaan. Kuten siten, että kirjoitusten poistopäätökset perusteltaisiin.

Tehostaaksemme vaatimusta. Osoittaaksemme, että emme hyväksy mykkälinjaa, boikotoikaamme kaikki yhdessä Puheenvuoron blogipalvelua pari päivää (olisiko sopiva ajankohta boikotille vaikkapa 6.-7.12.?) Tuona aikana kukaan meistä blogisteistä ei puheenvuoroon kirjoittaisi, eikä koko sivulla kävisi. Parempia ideoita?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu