Puheenvuoron peukku alas -nappula ja muita parannuksia ¶¤

Puheenvuoron, kuten myös vapaavuoron, blogialusta toimii nykyisin kohtuullisesti – eikö vain?
Joitakin toimintoja kuitenkin kaivataan. Koodia kopioimalla ja yhtä merkkiä muuttamalla olisi ainakin osa helposti toteutettavissa.
Itse toivoisin niin ikään, että voisi olla:
- peukku alas nappi
- suosittelen lukemaan nappi – voisi siis suositella tykkäämättä
- kirjoituksesta näkee koska se on päivitetty. Mutta koska kirjoitus on luotu?
- ingressejä toivoo käsittääkseni moni – ei olisi kovin vaikea toteuttaa
- voisiko etusivu olla seuraavanlainen…
Entäpä julkinen laskuri kävijämääristä – blogistin asettamana?
Olen myös ehdottanut, että etusivulta olisi linkki tiedostoon jossa olisi listaus niistä henkilöistä jotka kulloinkin ovat bannattuina (bannatun luvalla tietysti). Listassa olisi myös syy, että miksi banni.
- bannattu ylläpidon omasta aloitteesta
- bannattu koska tullut ”asiaton kirjoitus” ilmoituksia *** kpl.
- bannattu huvin vuoksi, ihan vaan kokeiluna
Voisiko asiasanoihin lisätä: tietotekniikka tai ohjelmointi?
– entä: viikon kysymys?
Entä vapaavuoroa vastaavaan tyyliin aihealueita, kuten:
- kotimaa
- ulkomaat
- globaali
- infrastruktuuri
- …
Oletko sinä hyväntekijä? Vastaa kyselyyn. (klik, KIITOS!)
Peukku alas tälle.
Ilmoita asiaton viesti
Osaatko perustella – vai onko vika henkilössä?
Ilmoita asiaton viesti
Tässä Puheenvuoron setäkaartissa on ihan tarpeeksi negatiivisuutta jo nyt. Meno täällä menisi pelkäksi koulukiusaamiseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Mutku…
Toki voi sen peukku alas -napin toki jättää toteuttamatta.
Vai näetkö kaikki muutkin ajatukseni kiusaamisena, kuten: suosittelen lukemaan -napin. Bannitiedot jne.?
Ilmoita asiaton viesti
Ingressi olisi hyvä, sellaisethan oli ennen palstan uudistusta. Banniasiat on mielestäni toimituksen omia.
Ilmoita asiaton viesti
Minä kun olen lähtökohtaisesti avoimuuden kannattaja, niin näkemykseni on, että jos blogisti itse niin haluaa ja sen hyväksyy niin ko. blogistin bannaamisesta tieto voisi olla muiden luettavissa.
Toki jos blogisti itse haluaisi ”hiljaa hävetä” niin tieto bannista olisi vain ylläpidon tiedossa.
Ilmoita asiaton viesti
Negatiivisuus ei koskaan ole hyväksi. Siksi ilmoitin oman kommenttini asiattomaksi viestiksi. Toivottavasti menee pyyntö perille.
Ilmoita asiaton viesti
Saatais nyt edes ”Uusi kommentti” -toiminto toimimaan oikein. Se olisi edistystä. Sen jälkeen voitais toivoa haasteellisimpia uudistuksia.
Ilmoita asiaton viesti
Itsellä ei käsitystä mitä tuolla ”uusi kommentti”-viallisuudella meinataan. Voisko siihen saada jotain selitystä? Hmm..jos ei sitten tarkoiteta sitä että voisi saada jollain tavalla näkyviin vaan uudet ja lukemattomat kommentit jossain blogissa?
Ja vaikka itse tässä juuri tänään/eilen toivoin erään blogin kohdalla sitä ”peukku alas”-toimintoa, niin tosiasiassa toivoisin että täältä saataisiin kaikki peukutukset pois. Kun täällä hetken aikaa pyörii, niin oppii jo katsomatta tietämään melkoisella varmuudella että kuka on peukuttaja. Mitään sellaista todellista hyötyä ei niistä ole. Toki jos oikeasti nostaa rintakehää, kun saa vakiopeukuttajilta sen huomion, niin ehkä se pitää heille suoda.
Ilmoita asiaton viesti
’Uusi kommentti’ -ominaisuuden pitäisi toimia minun mielestäni niin, että kun tulee seuraavan kerran samaan blogi-kirjoitukseen tai lataa sivun uudelleen, uusien kommenttien kohdalla pitäisi näkyä punaisella ”Uusi kommentti”.
Nyt toimii siten, että vain osa uusista kommenteista on merkitty tuolla tekstillä. Toinen bugi on, että osa vanhoista kommenteista on merkitty uusiksi, vaikka eivät sitä ole.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo lienee toteutettu aikamääreellä eikä käyttäjäkohtaisella keksillä.
Ilmoita asiaton viesti
Onko sulla mania?
Ilmoita asiaton viesti
https://www.synonyymit.fi/mani/raha
Rahaa on tällä hetkellä hyvin vähän.
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00378
Minulla on joskus epäilty olevan kaksisuuntainen mielialahäiriö hypomaanisin jaksoin. Maniaa minulle ei ole koskaan tietääkseni ollut, eikä itse asiassa ilmeisesti hypomaniaakaan.
Keväällä 2020 pakkohoitolähetteessä lääkäri epäili, että minulla on psykoosi ja pakkoajatuksia, koska kerroin mm. sopineeni, että tapaan erään ministerin. Näytin sitten sairaalassa lääkärille asiaan liittyvät sähköpostit. Lopputulos oli: ei psykoosia, ei harhaluuloja. Tarkemmin tuosta: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/m1-lahete-minut-todettiin-erikoiseksi/
Ilmoita asiaton viesti
Oon jo pitemmän aikaa miettiny, onko sinulla mania.
Ilmoita asiaton viesti
Peukku alas -nappi olisi erinomainen uudistus. Tämänhän on tarkoitus olla poliittinen keskustelufoorumi. Silloin ei pelkkä sydämien heittely (tai heittämättä jättäminen) riitä. Mielipidekyselyissä ja myös esimerkiksi eduskunnan äänestyksissä on yleensä vähintään kolme vaihtoehtoa: kyllä (kannatan esitettyä ajatusta), ei (vastustan esitettyä ajatusta) ja tyhjä (en osaa sanoa).
Pelkän tykkäämisen mahdollistavassa järjestelmässä kaksi viimeksi mainittua vaihtoehtoa sekoittuvat toisiinsa, vaikka ne ovat täysin eri asioita. Tykkäyksen puuttumisesta ei voi päätellä, onko esitetty ajatus huono vai onko aihe vain sellainen, että se ei laajempaa yleisöä kiinnosta. Jos mukana olisi en tykkää (peukku alas) valinta, niin lukijoiden mielipiteet näkisi paljon paremmin. Esimerkiksi kirjoitus, jossa olisi 10 tykkäystä ja vain yksi alapeukku on selvästi paljon parempi kuin kirjoitus, jossa on 20 tykkäystä ja 40 alapeukkua. Tällä hetkellä noissa kuitenkin näkyisi vain 10 ja 20 tykkäystä.
Eduskunnan äänestyksissä on itse asiassa neljäskin vaihtoehto eli poissa. Tämä tulisi mukaan blogistin ehdotuksella kävijämäärälaskurista. Näiden yhdistelmällä saisi jo valtavan paljon paremman kuvan siitä, miten tällä foorumilla esitettyihin mielipiteisiin ja ehdotuksiin keskimäärin suhtaudutaan. Neljä eri kirjoitusta voisivat saada esim:
– 12 yläpeukkua, 1 alapeukku ja 90 lukijaa,
– 12 yläpeukkua, 1 alapeukku ja 5000 lukijaa,
– 16 yläpeukkua, 60 alapeukkua ja 90 lukijaa
– 16 yläpeukkua, 60 alapeukkua ja 5000 lukijaa
eli kaikki nuo neljä kirjoitusta olisivat saaneet täysin erilaisen vastaanoton lukijoilta. Nykyisessä puheenvuorossa ne kuitenkin näyttäytyvät lukijalle suunnilleen samanlaisen vastaanoton saaneina.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos. Esimerkkisi oli hyvää parempi!
Ilmoita asiaton viesti