Puhetta puheenvuorossa, mutta ei mistä vaan – aiheita blokataan, ”US:’me emme poistoja selittele!’

’me emme poistoja selittele!’
(kirjoittajan keksimä väite!)

Varsin moni muistaa hiljattaisen Janne Kejon tapauksen. Hänen bloginsa poistettiin, koska se oli ”mahdollisesti sääntöjen vastainen”.

Tuollaiset poistot ovat US:n ylläpidon vakiintunut tapa ja käytäntö.

Miksi poistaa palstalla pitkään ollut kirjoitus? Selvää on, että ylläpito ei toimintaansa selittele – miksi selittelisi kun ei ole tarpeen!

Kuten yleisessä tiedossa on, niin minunkin useita kirjoituksia on poistettu, kuten tämä, miten käy tämän?

Fiksut ihmiset pystyvät perustelemaan päätöksensä, etenkin sellaiset päätökset jotka he ovat tehneet ohjeiden perusteella. Onko ylläpidossa sellaisia, ja minkä ylläpidossa?

Minä olen vahvasti sitä mieltä, että poistot pitäisi pystyä perustelemaan muutenkin kuin toteamalla, että poistettu kirjoitus on ”mahdollisesti sääntöjen vastainen”.

Ajatelkaapa minkälainen olisi yhteiskunta joka toimisi laajasti tuolla tavalla? (kun tulin sanoneeksi – vai kuinka?)

Tuolla tavalla toimiva yritys tai yhteiskunta mahdollistaa kiusaamisen, tukee kiusaamista, on itsekin kiusaaja. Kun ei ole kykyä eikä kanttia niin…

Tuontyyppinen kiusaaminen saattaa olla syrjintää silloin kun sen yritys toteuttaa. Yksityishenkilö saa pitää blogialustaa ja syrjiä mielin määrin. Yritystoiminnassa syrjintä ei ole sallittua, niinpä kirjoitusten poistamistapauksissakin pitää tarpeen tullen yrityksen pystyä osoittamaan, että poisto ei millään tavalla liity kirjoittaneen blogistin henkilöön.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu