Pukeudutko aitoon turkkiin vai keinokuituun? Sinikettujen ja muiden turkiseläinten tarhaamista Suomessa lisättävä rajusti!

Kansanedustajat ovat sitä mieltä, että turkistarhaus Suomessa voi (=saa) jatkua. Lännen media kysyi asiaa ja 37% kansanedustajista oli sitä mieltä, että turkistarhaaminen Suomessa pitäisi lopettaa. Mitä ihmettä tarhaamisen lopettamista kannattavat edustajat oikein ajattelevat? 

Turkistarhaus on viime aikoina ollut Suomessa näkyvästi esillä. Suurena syynä siihen lienee ollut, että väärän kansalaisuuden omaava turkistarhaaja aikoi viedä Suomesta sinikettuja Kiinaan.

Onko kettu onnellisempi kun se tarhataan Kiinassa?

Mistä me sen voimme tietää, ketun onnellisuuden? Muista turkiseläimistä puhumattakaan. En minä ainakaan. Perustan siis käsitykseni, tämän kirjoituksen, siihen oletukseen, että millä tahansa tarhatulla turkiseläimellä on Suomessa paremmat elinolot kuin mitä ne olisivat vaikkapa Kiinassa.

Tosiasia on, että turkiksia yhä suuressa määrin kysytään. Turkikset ovat toki kalliita. Ovatko turkikset kuitenkin pitkässä juoksussa ekologisempi tapa pukeutua, pysyä talvella lämpimänä, Suomessakin, kuin keinokuitutekstiileistä tehdyt vaatteet, kuten vaikka muovista tehdyt fleecetakit?

Fleesevaatteet ovat yksi pahinpia mikromuovin lähteitä. Itsekin joskus aikoinaan olen jonkun fleesevaatteen ostanut. Tänä päivänä en fleesevaatetta ostaisi. En vaikka minulle siitä maksettaisiin!

Eduskunnan pitäisi harkita turkiseläintuotannon tukemista Suomessa. Tuki voitaisiin kohdistaa siten, että sillä tuettaisiin turkisvaatteiden valmistamista Suomessa suomalaisista turkeista. Siten, että suomalainen kuluttaja saisi turkisvaatteita (ei alusvaatteita) paljon halvemmalla kuin nykyisin.

Tarhaamisen pahin ongelma Suomessa

Mikä on tarhaamisen pahin ongelma Suomessa? Se taitaa olla tapettujen eläinten jäännösten hävittäminen. Joku väitti, että Kiinassa sinikettujen lihat päätyvät mm. ihmisten ruoaksi. Pitääköhän tuo paikkansa. Mihin ne Suomessa päätyvät?

Voitaisiinko ajatella, jos kiinassa tosiaan syövät turkiseläinten lihat, että tarhattujen ja tapettujen eläinten lihasta tehtäisiin Suomessa vaikkapa säilykkeitä vientiin? Toisaalta tuskin ainakaan kaikki ”kettutytöt” ovat kasvissyöjiä. Hekin voisivat osaltaan tukea suomalaista laadukasta, eläinten oikeuksia kunnioittavaa, tarhaamista, ryhtymällä syömään vaikkapa sinikettuja.

Turkistarhausta Suomessa tulee lisätä!

Suomeen mahtuu tuulivoimaloiden lisäksi runsaasti lisää turkistarhoja. Ei ole mitään mieltä siinä, että turkistarhausta toteutetaan käytännössä vain Pohjanmaalla. Tarhausta Suomessa pitää lisätä rajusti. Se toisi työpaikkoja maaseudulle.

Kun tarhausta Suomessa lisätään niin se laskee vähitellen turkisten hintoja ja vähentää sitä kautta tarhaushalukkuutta maissa joissa turkiseläinten kohtelu on huonompaa kuin Suomessa (siis ’kaikissa’ muissa maissa). Maissa joissa se on jopa täysin ala-arvoista. Suomessa turkiseläimillä on hyvä elää ja olla, kunnes ne tapetaan. Maailman kaikki turkiseläimet pitäisikin tarhata vain ja ainoastaan Suomessa. No jaa… ehkä Ruotsissa voitaisiin sallia minkkien tarhaaminen – ne kun ovat suht pieniä.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu