Puoliväliriihen lopputulos. Kuinka pitkään katto saa vuotaa?

RIIHI

Perinteinen hallituspuolueiden puheenjohtajien puoliväliriihi on kestänyt totutun kahden päivän sijaan jo seitsemän päivää. Onneksi lopputulos saadaan viimeistään ylihuomenna, ilmeisesti jo huomenna: torstai on toivoa täynnä!

Ellei keskusta olisi mukana hallituksessa niin ratkaisut olisi tehty sulassa sovussa ilman päiväkausien jauhamista. Mutku…

Oman lisävärinsä riiheen antaa EU:n elvytyspaketti josta eduskunnan pitää lähiaikoina tehdä päätös – onnistuuko pakkohyväksyntä, sellaiseen Suomi ”on sitoutunut”, kuten aikoinaan TÄHÄN. (v.2000?)

Perustuslakivaliokunta päätti äänin 9-8, että EU:n elvytyspaketin hyväksyntä edellyttää määräenemmistöä. Määräenemmistövaatimus oli valiokunnassa myös jokaisen keskustapuolueen edustajan kanta, ”yksilöpäätös”, joo!

 

NYT KESKUSTA KIRISTÄÄ!

Kokoomus aikoo äänestää EU:n elvytyspaketista äänestettäessä tyhjää. Tuolla toimella Kokoomus antaa Keskustalle mahdollisuuden kiristää muita hallituspuolueita, etenkin pääministerin puoluetta, käytännössä Sanna Marinia.

Parin päivän sisällä ”sopuratkaisuun” päättyvän kehysriihikeskustelun päätteeksi  Keskusta tuleekin kehumaan mitä se sai kehysriihineuvotteluissa aikaan:

  • Veroja kiristetään merkittävästi vähemmän kuin mitä alunperin esitettiin
  • Lisälainaa otetaan ”merkittävästi” vähemmän kuin mitä alunperin esitettiin
  • Vuoden 2023 kehysbudjetti on alunperin ehdotettua ”merkittävästi” pienempi

Keskustalta on jäänyt huomaamatta, että sen toimintaa eivät edes kaikki Keskustan kannattajat katso hyvällä. Saarikko on ollut vaatimuksissaan liian ehdoton. Onko hän ns. ”kun tulin sanoneeksi” -tyyppi, joka ei tuollaisella toiminnalla saa Keskustan kannatusta nousemaan – ei vaan saa. Lisäksi: ero hallituksesta… se se vasta huono ratkaisu olisi, todella huono.

KUN KATTO VUOTAA?

Kuntien raamibudjetit ovat vääränlaista politiikkaa siinä missä valtion kehysbudjettikin. Vaikkakin raamit ja kehykset olisi laadittu ja sovittu niin kyllä niistä pitää voida joustaa kun se on välttämätöntä. Juustohöylän käyttämisen seuraukset on nähty – joskus vaan on tilanteita joissa on pakko ottaa velkaa olematta liian jääräpäinen. ”Kun tulin sanoneeksi”?

Tottakai aina on vaihtoehto: jätetään jollakin sektorilla jotain tekemättä. Koska rahaa ei ole eikä lainaa ole lupa ottaa.

=> korjataan tilanne sitten myöhemmin, tulevina vuosina – vaan onko käyttökelvottomaksi mennyttä mahdollista korjata?

 


VELANOTTO AIEMMIN…

  

VIELÄ EHDIT! (osaatko vastata? Miten lausua esim. 1 – 10?)

KLIKKAA JA VASTAA – kiitän!

Pikapuoliin kerron mitä kielitoimistosta todettiin!
– tottakai kerron myös kyselyni tulokset. (1.5.)

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu