Pyynnöstä: what I can do? Yhdenvertaisuus = samanarvoisuus

Minulta kysyttiin – kysyttiinkö?

Onko kaikkien elämä samanarvoinen?

Vastasin, että ei ole. Ja nytkö minun pitäisi perustella, että miksi minun elämäni on vähemmän arvokas kuin lapseni!?

”Juhani, kun olen katsellut tätä maailmaa täältä perspektiivistä jo jonkin aikaa, tuntuu että Suomi on todella järkevä ja ihmisiä ainakin yritetään kohdella tasavertaisesti. Olisin iloinen jos heittäisit joitakin ajatuksia pohdittavaksi.:)”

 

Pohditaanpa sitä, että onko seuraavassa ajatuksessani yhtään mitään järkeä saatikka ideaa?

 

 

Vanhukset ja lapset
Porissa käydään nyt kuntavaalien alla vilkasta keskustelua siitä mistä voitaisiin säästää. Yksi säästöjä ohjaava säädös on YK:n lasten oikeuksien sopimus.
Em. sopimus 3. artiklan 1 kappaleessa todetaan: ”Kaikissa julkisen tai yksityisen sosiaalihuollon, tuomioistuinten, hallintoviranomaisten tai lainsäädäntöelimien toimissa, jotka koskevat lapsia, on ensisijaisesti otettava huomioon lapsen etu.” Tuota Suomikin on sitoutunut noudattamaan. Sopimus on ollut voimassa noin 30 vuotta. (lapsi = alle 18-vuotias).
Voitaneen päätellä, että tämän päivän päättäjät ovat sopimuksen voimaan tullessa olleet nippa nappa aikuisia. Sopimuksen ratifioineet ovat nykyisiä vanhuksia – vai kuinka? (Kuka on vanhus?)

Liikutaan julkisilla!

Yhä suuremmassa mittakaavassa nykynuoret valitsevat julkisen kulkuneuvon. Onko ylä-asteikäisellä, tai nuoremmalla, muuta mahdollisuuttakaan. Elleivät vanhemmat kuljeta harrastuksiin ja muualle?
Me vanhat ”kääkät” (olen 53v.) olemme tottuneet siihen, että omalla autolla pääsee. Mutta pitäisikö kuitenkin kuunnella enemmän niiden ääntä jotka tänne jälkeemme jäävät? (Olen kahden lapsen isä).
Yksi mitä pitäisi tehdä on se, että rajoitettaisiin niiden äänioikeutta joille tulevilla päätöksillä ei ole juurikaan merkitystä. Sekä päinvastoin. Jokaiselle alle kolmikymppiselle kolme ääntä! (Kääkille 0,5).
Onko järkeä supistaa linja-auto-liikennettä täällä Porissa? Onko julkisen liikenteen vähentäminen lasten edun mukaista. Vai palveleeko se enemmän veroja maksavia vanhuksia. Maksaako lapsi veroja?
Entä jos lisättäisiin julkista liikennettä? Parannettaisiin julkisen liikenteen saatavuutta? Voisiko sitä edes kokeilla – hyödyttäisikö se lapsia ja nuoria, vai hyödyttäisikö se liikaa vanhuksia, entä Minua?
Kysymys: miten saamme Porista asukasystävällisen muuttovoittokaupungin? Tottakai: lopetetaan julkinen kaupunkiliikenne kokonaan ja nipistetään verot minimiin. Tuetaan lentoliikennettä – ei busseja!

Todellakin: Suomessa, kuten monessa muussakin maassa on päädytty sellaiseen rokotusjärjestykseen, että ensiksi rokotetaan ne joilla on vähiten elinaikaa jäljellä!

TOTUUS: ei täällä maan päällä lapset yksinään pärjäisi! Mutta keiden kanssa pärjäisivät paremmin?


 

P.S. Syökää kalaa: https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/norssi-on-mainettaan-parempi-kala/

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu