Rikosrekisteristä tulossa täysin julkinen. Rekisteriin aletaan merkitä myös muita kuin vankeusrangaistuksia

KAIKKI TUOMIOT REKISTERIIN

Muutaman vuoden kuluttua rikosrekisteriin aletaan merkitä kaikki rikostuomiot.

Nykyisin sinne merkitään vain vankeusrangaistukset. Jatkossa myös mm. sakot ja viraltapanot.

Muutettu käytäntö palvelee ns. kunnon kansalaisia, jotka voivat sitten helpommin vältellä tuomittuja ja puhua heistä pahaa.

Rekisteriin tulee eri osioita kuten: naistenhakkaajat, seksuaalirikolliset, kavaltajat, lasta lyöneet tai tukistaneet, väkivaltarikolliset, jne.

PARASTA!

Ehdottoman hyvä asia tulevassa rekisterissä on, että jos henkilö muuttaa nimensä niin rekisterissä kerrotaan sen jälkeen hänen nykyinen ja entiset nimensä.
Lisäksi REKISTERISTÄ TULEE JULKINEN. Kuka tahansa voi henkilön nimen tai osoitteen perusteella tarkittaa, että onko ko. tuomittu jostain rikoksesta.

Tarkoituksena on myös, että tulevaisuudessa jokaisen rikollisen kuva julkaistaan järjestelmässä. Lisäksi tuomitulle tulee velvollisuus käydä viiden vuoden välein uudessa kuvassa, jotta kuva pysyy naaman mukaisena.

JATKOA SEURAA

Odottaa voidaan, että kovin pitkään uusikaan systeemi ei kunnon kansalaisia miellytä ja jo nyt valmistellaan mahdollisuutta siihen, että tulevaisuudessa rikoksentekijän otsaan tatuoidaan tehdystä rikoksesta kertova tunnus.

NYKYÄÄN JO HYVÄ

Eräs nykyisen systeemin hyvä puoli on, että rikosrekisterimerkintä säilyy pidempään jos tuomittu hakee tuomioonsa muutosta. Muuttuipa tuomio eli ei. Hyvä!

 

JULKISUUS MERKITSISI, että tämäkin olisi kokonaisuudessaan julkinen:

Kuten myös NÄMÄ!

Sitähän me kannatamme!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu