Roju

Nyt kyse ei ole juomasta. Vaan Oulussa myynnissä olevasta suojellusta siilosta joka on käyttökiellossa!

Roju otsikossa tarkoittaakin siis romua, käyttökelvotonta tavaraa. Itse asiassa haluan kyseenalaistaa vanhan säilyttämisen.

Suomessa on hienoja vanhoja paikkoja, kuten Vanha-Rauma.

Oulussa on nyt myynnissä arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema siilorakennus. Rakennus on käyttökiellossa ja korjauskustannuksiksi on arvioitu noin 1.500.000 euroa. Aivan! 1½ miljoonaa euroa!

KALEVA 26.5.2020: ”Siilolle on tehty vuonna 2010 Oulun yliopiston arkkitehtuurin osaston lopputyö. Viime vuonna valmistui kuntotutkimus, jonka mukaan kattava korjaus maksaa vähintään 1,5 miljoonaa euroa.

Tuo siilorakennus on myynnistä, kuinkas muuten, nykyisin niin suositussa nettihuutokaupassa. Joku rahamies(?) on siitä tällä hetkellä tarjonnut 6001€. Huutokauppa päättyy Perjantai 21.08.2020 18:00, tai 3 min viimeisen tarjouksen jälkeen.

HUOMIO! Sinäkin siis ehdit vielä tarjota siilosta hyvän hinnan.

Aikoinaan Porissa myytiin bingohallia niin ikään huutokaupalla. Voittanut tarjous oli huimat 500 euroa. Eteen tuli kuitenkin merkittävä ongelma: huutaja ei saanutkaan järjestettyä rahoitusta noin suurelle summalle.

MIKSI VANHAA ROJUA PITÄÄ SÄILYTTÄÄ?

Meitä ihmisiä on monenlaisia. Osa meistä on ihmeellisiä. Toiset näkevät kaikessa vanhassa jotain säilyttämisen arvoista. Joskus tulevaisuudessa sillä voi olla käyttöä. Ihmeelliset ihmiset säilyttävät rojua pihoillaan, kuten Jorma Kivistö tai eräs rovaniemeläinen yritys. Lehtien toimituskulttuureissa on eroja. Siinä missä toinen julkaisee yksityishenkilön nimen, toinen ei kerro edes yrityksen nimeä. En epäile, etteikö Kivistö nauttisi saamastaan julkisuudesta.

Olisiko kuitenkin yksi mahdollisuus, mm. tuon siilon osalta, että se purettaisiin. Vaikka kyllä kai siilon purkamisesta museoviraston säilyttäjäammattilaisten mielestä purkaminen aiheuttaisi jälkipolville pahaa mieltä, joillekin jopa trauman.

Eikö nykyaikana olisi mahdollisuus ”säilyttää” tuollaisia kohteita, kuten monia muitakin, virtuaalitodellisuudessa?

VIIKON VINKKI

Lopetetaan turhanpäiväinen käyttökelvottomien kohteiden säilyttäminen, niiden rahaa vievä kunnostaminen. Käytetään nuokin rahat hyvinvoinnin parantamiseen.

LOPUKSI KYSYMYS

Kenelle ihan oikeasti on hyötyä, ja minkälaista, siitä että vanhoja rakennuksia, kuten nyt tuota siiloa, ei saa purkaa?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu