Romutuspalkkio: pieleen meni!

Ihminen on lainsäätäjää fiksumpi!

ILTALEHTI:

Lain porsaanreikään on tartuttu hanakasti, ja Traficomin päällikkö Tuovi Valtonen kertoo, että niputushakemuksia on tullut kaikkiaan 174 kappaletta.

Eniten romuja per hakija on 110 kappaletta, muut hakemukset ovat välillä 2 – 52 kappaletta. Yli puolet niputushakemuksista koskee alle 10 auton nippuja.

Valtosen mukaan niputushakemuksia tarkistetaan kuitenkin vielä.

– Tarkastelussa on havaittu mahdollisia väärinkäytöksiä, jotka liittyvät rekisterimerkintöjen ilmoittamiseen virheellisesti siten, että romutuspalkkion ehdot täyttyisivät. Näitä selvitellään parhaillaan.

– Virheellisesti ilmoitettujen tietojen perusteella palkkiota ei myönnetä ja tietojen ilmoittaja voi syyllistyä myös rekisterimerkintärikokseen.

Jos Tuovisen mainitsema 110 romun palkkionippu käytettäisiin uuden täyssähköauton, kaasuauton tai ladattavan hybridin ostamiseen 2000 euron romutuspalkkioilla, niin autonipusta saisi peräti 220 000 euron romutuspalkkiot.

Romutuspalkkioilla voisi ostaa myös tavallisen polttomoottoriauton, jonka CO2-päästöt jäävät alle 120 g/km. Tällaiseen autoon saisi 1000 euron romutuspalkkion eli sadasta autosta voisi yrittää saada 110 000 euron palkkiot.

Voiko siis koko auton hinnan maksaa romutuspalkkioilla?

Kyllä voi.”

 

Mitä piti todistaa?

 VASTAA KYSELYYN – klik!


 

Tai kerro jotain muuta: Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu