Ruuhkamaksut käyttöön 2032
Hyvä juttu?
Vuodesta 2022 alkaen kaikissa Suomessa käyttöön otettavissa uusissa autoissa pitää olla paikannin.
Vuodesta 2032 alkaen autoista peritään ”ruuhkamaksut” jonka määrä perustuu siihen kuinka paljon tiellä jota auto kulkee on keskimäärin liikennettä. Yli kymmenen vuotta vanhoille autoille maksu on kiinteä ja sen määrä riippuu ajoneuvon haltijan asuinkunnasta.
Ns. ruuhkamaksun määräksi on kaavailtu 0,02 – 0,06 €/km riippuen alueen keskimääräisestä ruuhkaisuudesta. Tarkoitus on porrastaa maksut 0,25 c/km välein.
Mutta huom! Tuo on vasta suunnitelma!
Veikkaanpa, että jää monella auton käyttö vähemmälle, ja helikopterin suhteellinen osuus kilometreistä kasvaa. Näin ainakin itselläni tulee käymään, jos tuo toteutuu. Jotenkin noloa muutenkin tuo rahvaan seassa kumipyörillä köröttely. No, kukin tyylillään.
Ilmoita asiaton viesti
Harmi, ettet laittanut linkkiä, joka viittaisi ruuhkamaksuihin.
Se on ollut tiedossa jo vuodesta 2019, että v. 2022 alkaen Euroopassa v 2022 ja sen jälkeen valmistetuissa autoissa tulee olla nopeudenrajoitin. Tapa, millä nopeutta tullaan rajoittamaan, on vielä epäselvä.
Japanissa autojen nopeuksia on rajoitettu jo vuosikymmeniä. Japanin kotimarkkinoilla ei saa myydä autoja, joiden huippunopeus ylittää 180km/h. Japanissa Nizmot, Suprat ja muut superautot kulkevat vain 180km/h, muualla maailmassa jopa 300km/h.
Sinänsä hauskaa on Saksan suhtautuminen asiaan, koska siellä saa edelleen luukutella autobahnilla niin kovaa kuin tehot antavat myöten. Youtube on täynnä videoita, joissa tehonrajoittimista riisutut premium-autot kaahaavat liki 300km/h tai ylikin Saksan moottoriteillä.
Saksa saanee erivapauden omille teilleen ja rajoittimet koskevat vain muuta Eurooppaa.
Sinänsä hauskaa on se, että saksalaisissa autoissa on ollut ns. mustat laatikot jo lähes vuosikymmenen. Poliisi tai onnettomuustutkintalautakunta on saanut erikseen pyydettäessä tehtaalta niiden sisältämän datan. Tiedon saaminen ei kuitenkaan ole ilmaista, päinvastoin, joten tietoja pyydetään käytännössä vain erityisen vakavissa tai yhteiskunnallisesti merkittävissä onnettomuuksissa.
Ilmoita asiaton viesti
Eli vähän kuten poliisin virka-apu Suomessa 😀
Ilmoita asiaton viesti