Sairaanhoitajat tekevät ylitöinä koronajäljitystä – miksi ihmeessä?

Pohjaanmaan uutiset kertoi asiasta eilen:

”30 hengen ryhmästä lähes kaikki tekevät jäljitystä omien tehtävien ohella. Pelkona on uupumus kun tilanne joskus rauhoittuu. Tällä hetkellä tehtävä tuntuu toivottomalta”

JÄLJITTÄMISEN VAIKEUS

Jäljittämistä tehdään puhelimitse – kukaan ei kiistäne sitä, etteikö sairaanhoitaja osaisi puhelimella soittaa ja kysyä oikeita asioita, ja kertoa miten toimia.

TYÖTTÖMYYS

Minusta jotenkin tuntuu, että jos yhden päivän hoitajaa seuraisin, että miten hän noita puheluita soittelee ja asiakkaille juttelee, seuraavana päivän sitten itse soittelisin ja hoitaja seuraisi toimintaani vierestä opastaen, niin kyllä minä jo kolmantena päivänä pystyisin itsenäisesti korona-altistuneita puhelimitse jäljittämään, sekä ohjeistamaan pysymään kotona, hakeutumaan testiin, jne. Mahtaisiko kukaan muu tuohon noin pienellä perehdytyksellä pystyä?

Miksi pitää teettåä hoitajille heidän oman työn ohessa lisätunteja (jotka maksavat +50%) kun voitaisiin kouluttaa halukkaita ja soveltuvia työttömiä hommaan. Ehkä työttömien palkkaaminen koronajäljittäjiksi merkitsisi rahojen valumista vääriin kukkaroihin?

Ai niin, en huomannut, tottakai kun koronaa puhelimitse jäljittää, niin sitä työtä tekevällä pitää olla hoitajan koulutus – ei sellaiseen hommaan muuten pääsisikään, joten ideani siitä, että palkattaisiin koronajäljittäjiksi vaikka työttömiä akateemisia ihmisiä (lakimiehiä, opettajia, sosionomeja, kaiken maailman maistereita, jne.) oli ihan hassu. Anteeksi!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu