Sallitut rikokset?

Onko olemassa sallittuja rikoksia? Rikoksia joita voi tehdä luottaen siihen, että ei saa rangaistusta?
Tavalliselle ihmiselle voi joskus olla yllätys, että hänen tekonsa on ollut rikos – vai voiko?
Virkatoiminnassa on kuitenkin tarkoin lakia noudatettava. Tietämättömyydellä ei virkarikosta voi puolustella. Vahingolla voi!

Salaisia asiakirjoja kadoksissa

Laillisuusvalvojat toteavat aika ajoin, jopa usein, että virkatoiminnassa on rikottu lakia. Seurauksena tuosta on yleensä moite: käsityksen tietoon saattaminen. Vakavammassa tapauksesa huomautus. Rikoksena asiaa harvoin tutkitaan, saatikka että tuomittaisiin. Toki vuosittan tapahtuu pari poikkeusta, jos tapahtuu.

Tänään oli Satakunnan Kansa -maakuntalehdessä mielipidekirjoitus jossa käsiteltiin taannoista oikeusasiamiehen päätöstä koskien koulujen joulujuhlia. Kirjoittaja nähtävästi hämmästelee suomalaista lainmukaista käytäntöä – miksi?

Koulujen uskonnolliset joulujuhlat

Muistan joskus lukeneeni selittelyä siitä, miksi käytäntö on sellainen kuin on. Vahingossa, ja jopa tahallaan, viranhaltija tai virkamies saa lakia rikkoa. Jos edellytettäisiin lain tarkkaa noudattamista, ja virheistä rangaistaisiin, niin ei saataisi virkoihin päteviä henkilöitä. Mahtaisiko kuitenkin olla niin, että juurikin tuolloin saataisin vain päteviä?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu