Sanna Marinin mandaatti – EU:n elpymispaketti

Mandaatti

Brysselissä kokoontunut ylimääräinen Eurooppa-neuvosto pääsi tiistaina 21.7.2020 sopuun EU:n elpymispaketista. Ratkaisu vauhdittaa jäsenmaiden talouksien uudelleen käynnistämistä. Suomea kokouksessa edusti pm. Sanna Marin jolla oli eduskunnan mandaatti hyväksyä elpymispaketti Suomen osalta.

Puheenvuoro 2021

Perustuslakivaliokunta päätti (keskustan kolmen edustajan äänin), että elpymisvälineen hyväksymisen pitää tapahtua 2/3 enemmistöllä (PL94§). Tuo tarkoitti, että hallituksen äänet (yksinkertainen enemmistö) eivät riittäisi elpymispaketin hyväksymiseen.

Kokoomus lupasi auttaa äänestämällä tyhjää. Koska tyhjää äänestäneiden katsotaan jättäneen äänestämättä tuo takaisi elpymispaketin läpimenon hallituspuolueiden edustajien äänillä, jos kukaan ei lipeäisi riveistä, kuten saattaa käydä Kokoomuksen osalta – kaikki kokoomuslaiset eivät ehkä äänestäkään tyhjää. ”Väärin” äänestäviä tulee kuitenkin olemaan niin vähän, että sillä ei ole merkitystä lopputulokseen.

Kysymys

Pitäisikö jatkossa vastaavissa asioissa, jo siinä vaiheessa kun alustavia neuvottelua eduskunnan hyväksynnällä käydään, neuvottelijan takana olla 2/3 enemmistö? Vai luotetaanko siihen, että Suomi pitää sen minkä on luvannut – vaikka sitten ”äänestämällä tyhjää”.

 

Ongelma, Smilie, Ratkaisu, Hymy

 
KYSELY: (osaatko vastata? Miten lausua esim. 1 – 10?)

KLIKKAA JA VASTAA – kiitän!

TÄNÄÄN kerron mitä kielitoimistosta todettiin!
– tottakai kerron myös kyselyni tulokset. (n. klo. 21)

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu