Suomalaiset ovat väkivaltainen kansa! Oletko sinä väkivaltainen? Mitä on henkinen väkivalta?

Suomalaiset ovat väkivaltaisia. Etenkin parisuhdeväkivaltaa on Suomessa paljon. ”Väkivaltarikoksilla tarkoitetaan tässä pahoinpitelyitähenkirikoksen yrityksiä ja ryöstöjä. Väkivaltarikoksista suuri osa jää poliisilta piiloon. Mitä lievemmästä rikoksesta on kyse, sitä todennäköisemmin se jää ilmoittamatta. Väkivaltarikollisuuden taso on pysynyt viime vuosikymmeninä suhteellisena tasaisena.”

Ovatko väkivaltarikosten tuomiot kohtuullisia, riittäviä? Ilmeisesti ne ovat, koska asiasta ei keskustella – ei ole tarpeen?
Onko henkinen väkivalta väkivaltaa lainkaan?

Mikä on SINUN MIELIPITEESI?

Tästäkin kirjoituksesta voi tykätä. Suosittelen, että tykkäät vain jos vastustat kaikkea väkivaltaa.

Itse olen kaikkea väkivaltaa vastaan. En ole aikuisiälläni ketään lyönyt, enkä uhkaillut. Korjaan – kerran löin, oliko se lyönti, erästä luonani kyläilemässä ollutta nyrkkeilijää, joskus parikymppisenä. Kerran siis ”tölväisin”. Juu – ei se ollut lyönti.

Henkinen väkivalta on asia johon on hankalampi ottaa kantaa. Itse asiassa on helppoa todeta, että ei sitä hyväksy. Miten määritellään henkinen väkivalta? Kiusaaminen on henkistä väkivaltaa, tai ruumiillista. Henkinen väkivalta on kuitenkin subjektiivinen kokemus. Toinen pelkää vaikka mitä, kun taas toinen ei juuri mitään. Aiheuttaako henkinen väkivalta aina pelkoa?

Lopuksi: kerro nyt mikä on SINUN MIELIPITEESI?

Ehdotukseni jokaiselle: tee uudenvuodenlupaus!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu