Suomessa syrjitään! Jopa suomalaisia – kerron miksi

Otsikossa on valitettava totuus tämän päivän Suomesta. Mielestäni Veikko Pöyhösen kirjoitus eilen: Koronapandemia ei oikeuta luopumaan ihmisarvon loukkaamattomuudesta, koski juurikin otsikon asiaa.

Totuus siis on, että Suomessa on syrjintää. Syrjintään syyllistyvät usein myös viranomaiset. Asiasta ei tee vähempiarvoista se, että viranomaiset syrjivät vahingossa, tietämättömyyttään. Tietoa kyllä olisi saatavilla, mutta se ei viranomaisille kelpaa. Kysyä pitää sitäkin, että miksi ei kelpaa? Olisiko kouluttaja väärä?

Kun joku meistä kokee tulleensa viranomaisen taholta väärin kohdelluksi, kuten syrjityksi, niin mitä hän tekee? Jos jotain tekee niin tyypillisesti kantelee laillisuusvalvontaan. Harvempi tekee rikosilmoituksen – se ei kuitenkaan kannata, eikö? Entä jos tilanne olisikin sellainen, että poliisi (ja syyttäjä) kykenisivät mm. syrjinnän tunnistamaan – se saattaisi johtaa jopa syytteisiin ja sitä kautta syrjinnänkin vähenemiseen. Valitettavasti vain virkatoiminnan virheestä saa korkeintaan moitteet.

Poliisi ei siis kovin herkästi tunnista mahdollista syrjintää, kuten ei myöskään syyttäjä, eikä edes tuomioistuin.
Silloin kun on kyseessä asia joka saattaa olla syrjintää, niin se on syytä saattaa tuomioistuimen käsiteltäväksi.

Yllä olevassa jutussa poliisi teki päätöksen jolla se keskeytti tutkinnan: ei syytä epäillä rikosta.
Vein sitten asian syyteharkintaan. Sama lopputulos: ei syytä epäillä rikosta.
Haastoin vastaajat käräjäoikeuteen: sama lopputulos. Hakemus hylättiin haastetta antamatta.
Valitin hovioikeuteen. Nyt ainakin saan hovioikeuden päätöksen. Asiassa jollaista ei aiemmin tietääkseni ole oikeudessa käsitelty, ainakaan Suomessa.

Yksi ongelma suomalaisessa oikeusvaltiossa on, että viranomaiset, kuten poliisi, eivät osaa ajatella. Kaikki pitäisi vääntää rautalangasta. Moniko ns. tavallinen tallaaja siihen pystyy?

Aiemmin tänään kirjoitin oikeusgansterista.

Tuossa aiemmassa kirjoituksessani kiinnitin huomiota tapaan jolla oikeusgansteri jättää kanteluita tutkimatta. ”Tosiasia” on, että vain pieni osa kanteluista johtaa toimenpiteisiin. Tuossakin esille nostamassani asiassa on oikeusgansterille tehty 32 kantelua. Niitä ei tutkita. Niiden sijaan tutkitaan gangsterin omana aloitteena sama asia.

Tuolta osin lopputulos on, vuosikertomus tyylillä: tehtyjä kanteluita 32 kpl. jotka eivät johtaneet toimenpiteisiin.

LAIVAT

Hyvä Suomi. Laivamatkustaminen onnistuu jälleen. Tosin tietyin rajoituksin: ”Matkustus Ruotsin ja Suomen välillä helpottuu torstaista lähtien. Ruotsista pääsee laivoilla jälleen Suomeen, kun paluuliikenteen lisäksi työmatkaliikenne ja muu välttämätön liikenne maiden välillä käynnistyy.”

Kysymys kuuluu: kuka laivaliikennettä rajoittaa? Millä perusteella? Perusteena ei saa automaattisesti olla henkilöön liittyvä syy, kuten työpaikka, tai se, että jollakin on sukulaisia Kiinassa. Onneksi lentokoneella pääsee – vai pääseekö, ja jos niin minne?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu