Suomi – hyvän hallinnon mallimaa (korpit)

Onko Suomen hallinto aina hyvää.

Missä määrin hyvä veli -järjestelmä toimii?

Ei korppi korpin silmää noki, onko se niin?

Lähtökohtaisesti Suomessa hallinto toimii mielestäni hyvin. Mutta kuten kaikessa ihmisen toiminnassa niin hallinnossakin tapahtuu myös virheitä.

Hallinnon suurin virhe lienee, että kun joku virheen tekee niin virheen peittelyyn liian usein valjastetaan suuri koneisto.

Osa tuota koneistoa ovat laillisuusvalvontaviranomaiset. Jos merkittävä virhe on tehty ja virheen kohde on tehnyt kantelun niin asia menee ns. aika hoitaa -linjalle => päätöksen saaminen kestää vuosia.

Selvissä rikoksissakaan ei yleensä nosteta syytettä. Hallinnon toimijoilta puuttuukin lähes täydellisesti mahdollisuus saada väärästä päätöksestä sanktio – paitsi tietysti: moite tai huomautus (soo soo!).

Pienistä mitättömistä rikkeistä moite annetaan usein alle vuodessa.

SUOMI ON VALTIO!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu