Suomi lahjoittaa tarpeettomat hengityskoneet Latviaan

Latvian koronatilanne on vaikea ja maa on pyytänyt apua, kuten mm. hengityskoneita ja suojavarusteita.

Suomi on päättänyt lahjoittaa mm. kuusi hengityskonetta joille Suomessa ei ole käyttöä. Ruotsi lahjoittaa 150 hengityskonetta.

Suomen lahjoittamien hengityskoneiden arvo on n.150000€ josta Suomen maksettavaksi jää Ylen uutisen mukaan 120000€, koska Suomi saa yhden koneen lahjoituksena.

Suomessa mahdollisena ongelmana nähdään pula osaavasta tehohoidon henkilöstöstä: ”Erikoissairaanhoidossa vaativan tehohoidon osaajista on huutava pula eikä tehohoidon osaajaksi perehdytä hetkessä.”

Latviassa on osattu varautua koronapotilaiden myötä tulleeseen tehohoidon tarpeeseen ajoissa. Ainakaan ei ole julkisuuteen tullut tietoa, että heillä olisi pulaa tehohoidon osaajista siten, että hengityskoneita ei saataisi käyttöön. Ehkä seuraavan pandemian tullen tilanne Suomessakin on tuossa mielessä parempi.

”Huomenna kaikki on paremmin.”

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu