Surkea Suomi: raha- ja rakkausmurheet => kuolemat

Onko Suomi itsemurhien luvattu maa?

Kaksi yleisintä itsemurhien syytä ovat raha ja rakkaus. Aika ajoin ne johtavat jopa perhesurmiin (kuvakaappaukset jutun lopussa).

Onko maamme todella niin kykenemätön (sosiaali ja terveystoimi) että rahapulassa olevia ei kyetä auttamaan? Voi s^^t*n*!

Entä jos ongelmat ovat muualla kuin rahapulassa. Miten niitä juttuja hoidetaan: kyllä se siitä, niinkö?https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/isa-ampui-6-vuotiaan-tyttarensa-aiti-tukehdutti-lapsensa-nama-syyt-ovat-jarkyttavien-tekojen-taustalla/8170870#gs.c5csc1

Osaavatko ihmiset, ”ammatti-ihmiset” nähdä pahan olon? Ymmärtävätkö he kysyä potilaalta: mikä Sinua auttaisi?

Jos potilas sitten osaa kertoa mikä auttaisi, niin harkitaanko potilaan ehdottamaa ehkä uudenlaista tapaa auttaa, vai todetaanko, että ”me emme toimi noin, emme voi toimia noin”?

Elämme itsemurhien ehkäisemisten teemavuotta. Itsemurhien ehkäisyyn on annettu korvamerkittyä rahaa mm. kuntiin. Missä se näkyy? Mitä on tehty jotta isät ja äidit, toki yksinäisetkin, pysyisivät hengissä? Ehkä kuolema on kuitenkin monen kohdalla parempi ratkaisu!

Pitäisi uutena toimena ainakin perustaa rekisteri jossa itsemurhan tehneiden jäähyväiskirjeet olisivat anonymisoituina kaikkien nähtävillä! 😀

Ehkä nettiin olisi hyvä saada myös kenen tahansa luettavissa oleva kanava jossa itsemurhaa pohtiva voisi tuoda julki ongelmansa. Vastata voisi vain… kuka?

Jos sinä pystyisit tekemään jonkun elämästä sen verran siedettävämpää, että hän säilyisi hengissä vuoden, kaksi… niin toimisitko niin jos se veisi sinulta rahaa 13€ ja aikaa 8 minuuttia? Vai tuumaisitko: tapa ittes… – voisiko tuollainen suhtautuminen olla jopa kuolemantuottamus?

Mitä voimme edellyttää ja keneltä? Verovaroin kustannettuja hautajaisia köyhille tottakai.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu