Syntyvyys vähenee – henkilötunnukset uhkaavat loppua – Lue RATKAISU:

Suomen henkilötunnusjärjestelmää suunniteltiin muutettavaksi, koska tunnukset uhkaavat loppua.
Aikeista muuttaa järjestelmää on nyt luovuttu. Hyvä!

 

Eikö vaan olekin pikkaisen merkillistä, että syntyvyys laskee, mutta silti tunnukset uhkaavat loppua?

Syynä tunnusten loppumisvaaraan on viranomaistoimijoiden tyhmyys = ellei joku tiedä syntymäpäiväänsä, niin sellaiseksi kirjataan 1. tammikuuta. Järkevää?

Tunnukset siis loppuvat ”yhdeltä päivältä”, koska niin moni muuttuu 1.1. syntyneeksi kun saa suomalaisen henkilötunnuksen.

SUOMALAISEN LAPSEN HeTu?

Suomalainen poikalapsi saa henkilötunnuksen jonka tunnusosa on pariton. Tytöillä se on pariton. Tunnusta ei saa heti kun lapsi on syntynyt, vaan sen saaminen kestää jonkin aikaa – miksikö?

Jokaisen tänään syntyneen lapsen syntymäaikatieto (kellonaika) lähetetään viranomaiselle. Ensimmäisenä syntyneen pojan tunnusosan numeroksi tulee 001, ja tytön oo2. Viidentenä syntynyt poika saa numeroksi 009, tyttö 010, jne. Selvää kuin pläkki! Myös elävänä syntynyt vaikka hetimiten kuollut saa tunnuksen.
Hmm. eiköhän tuokin nykytekniikan aikana pian onnistu reaaliajassa, jolloin vauvalla olisi tunnus jo kotiin päästessään?

MAAHANMUUTTAJAT joiden syntymäpäivä ei ole tiedossa?

Nykyaikana ei olisi lainkaan mahdotonta tietotekniikkaa hyödyntäen antaa syntymäpäiväänsä tietämättömille monia muitakin syntymäpäiviä kuin 1.1..

Ensimmäisenä Suomen järjestelmästä tunnusta tänään hakeneelle voitaisiin kirjata syntymäpäiväksi 1.1., toiselle hakijalle 2.1., kolmannelle 3.1., jne. Jos päivässä tulisi yli 365 hakijaa niin eivät tunnukset siihen loppuisi vaikka joka päivälle kirjattaisiin viisikin hakijaa, tai kymmenen. Miksi noin ei tehdä? Koska ei osata/ymmärretä!(?)

MAISTRAATIN PÖHKÖT VIRKAMIEHET

Mielestäni he, tai siis se joka on päättänyt, että kaikille syntymäpäiväksi 1.1. on ollut ihan PÖHKÖ – en väitä, etteikö hänellä olisi järki juossut. Järki vaan on hänen henkilötunnusasiasta päättäessään juossut liian hyvin. Se on juossut ilmeisesti niin hyvin, että on valahtanut perssilmän päälle kiehkuralle. Kaikki me tiedämme mitä tuollaisesta järjenjuoksusta seuraa. Vai kuinka?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu