Syyllistyikö Finnair syrjintään, entä poliisi?

Finnairin lento viivästyi tunnilla.

Poliisi näyttäisi olevan sitä mieltä, että yritys voi velvoittaa asiakkaansa käyttämään kasvomaskia.

Toivon todella, että ko. matkustaja tekee rikosilmoituksen syrjinnästä. Näkemykseni on, että halu asioida ja olla ilman maskia jossakin liikkeessä on henkilöön liittyvä syy ja siten kielletty syrjintäperuste.

Maskiaktiivit lienevät eri mieltä. Mikä olisi vaihtoehto kun laki ei määrää maskipakkoa (vielä). Vaihtoehto on normaali => ne jotka pelkäävät maskittomia eivät mene paikkoihin joissa saattaa olla henkilöitä ilman maskia.

En ihmettele poliisin toimintaa. Oletan, että Finnairin ehdoissa lukee: ostamalla lipun sitoudut käyttämään maskia, mutta onko ehto laillinen? Jos ehto on laillinen niin olisivatko seuraavat ehdot laillisia: asiakkaalla tulee olla päässään foliohattu ja ovesta sisään pitää tulla hypellen?

Selvää lienee, että yritys voi edellyttää, että asiakkaalla pitää olla älypuhelin. Onko mahdollista vaatia, että puhelimen pitää olla iPhone? Tottakai on!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu