Taipuuko Taliban vai toteutuuko terrorismi?

Yhdysvallat ja Taliban liike ovat sopineet, että evakuointilennot Kabulista loppuvat 31.8.2021.

Taliban-liike on ilmoittanut, että sovitusta on pidettävä kiinni. Yhdysvaltain presidentti on kuitenkin todennut, että tarvittaessa evukuointeja voidaan jatkaa vielä syyskuussa. Evakuointiajan pidentämistä ovat monet maat vaatineet.

Entä ellei Taliban-liike suostu sopimuksen muuttamisen, evakuointiajan pidentämiseen? Seuraisiko siitä sotatoimia Afganistanissa?

Onko Taliban-liikkeellä tällä hetkellä, mahdollisesti ulkomailla, tukijoita jotka sopimusrikkomuksesta kostoksi toteuttaisivat terrori-iskuja? Missäpäin maailmaa niitä toteutetaan (USA/GB?).

Poistuuko Suomi Afganistanista suunnitellusti perjantaina? Sitä pitää epäillä, vaikkakaan 3-4 päivää suunniteltua pidemmästä evakuointiretkestä tuskin hyötyä on.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu