YLE: Talven tekeminen ei ole helppoa eikä halpaa

Lounais-Suomen alueuutiset 30.11.2020

(3:40-)
”Ilmastonmuutos uhkaa tekojääratojen tulevaisuutta. Luistelujään ylläpitäminen suojakeleillä on erittäin kallista ja kuormittaa myös laitteistoa.”

”Koneesta sylkee luistelujäätä parhaimmillaan megawatin teholla.” ”Jään tekeminen plussakeleillä voi maksaa jopa tuhansia euroja päivässä.”

”Ilmastonmuutos uhkaa jo koko tekojääradan tulevaisuutta.” ”Ilmastonmuutos on kiihdyttänyt keskusteluja katetusta jäästä.” ”Hyviä asioita on tapana tapahtua!”

ILMASTONMUUTOS

Kun kerran ilmasto lämpenee, niin taistelkaamme vastaan. Tottakai Suomessa pitää voida jääurheilua harrastaa.
Jääpalloa mieluummin kuin salibandya, tietenkin! (Kumpi on parempi: juoksu vai hiihto?)

Mitä siitä sitten, että jääurheilu tuottaakin ”megawatin” hiilikuormaa – Suomi on talviurheilun maa. Nyt ja AINA!

Ilmaston lämpenemistä vastaan Suomessa taistellaan kaikin keinoin, tekemällä talvi kesän keskelle – maksoi mitä maksoi. CO2-päästöistä huolimatta.

Kuinka pitkälle tulevaisuuteen rahat riittävät talven tekemiseen? Koska on pakko lentää kaukomaille jäiden ja lumen ääreen?

USA osti aikoinaan Alaskan, kun halvalla sai. Suomen sotien aikaan USA suunnitteli Suomen siirtämistä Alaskaan. Joko nyt olisi aika tuo toteuttaa?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu