Tasa-arvoa tasa-arvoisesti. Ainoa mahdollinen ratkaisu

Tasa-arvolla tarkoitetaan Suomessa erityisesti miesten- ja naisten välistä tasa-arvoa. Tuon tasa-arvon edistämiseksi on säädetty tasa-arvolaki. Samaa sukupuolta olevien kesken, ja eräissä muissa tapauksissa, puhutaan yhdenvertaisuudesta. Yhdenvertaisuuden edistämiseksi on säädetty yhdenvertaisuuslaki.

Pitäisikö vielä säätää ikäluokkalaki, jota eri ikäisiä, kuten lapsia, työikäisiä, ja vanhuksia, kohdeltaisiin samalla tavalla samanlaisissa tilanteissa. Voivatko nuo ryhmät olla keskenään samanlaisissa tilanteissa kun toisilla on hyvä kunto ja paljon elinaikaa ja toisilla jotain muuta. Lisäksi kansainvälinen sopimus lasten oikeuksista edellyttää, että vanhukset ovat kakkossijalla.

SAMA TYÖ, SAMA PALKKA

Kannatettava ajatus, mutta miten se pitäisi mitata?

  • Tekstin tuottaminen, tällä tavalla kuin minä nyt, on vaativaa ajatustyötä. Siitä kai voitaisiin palkka maksaa suhteessa kirjoitetun tekstin määrään – vai pitäisikö tekstin laatukin ottaa huomioon? Kuten kirjoitusvirheet – totesihan Uunokin aikoinaan, että mitä nopeammin hän koneella kirjoittaa niin sitä enemmän tulee kijrkfnsdscl ölkd. Se on totta!
  • Potilaiden hoitaminen. Minkä verran empaattisuutta pitäisi arvostaa? Miten sitä voisi mitata? Potilaspalautteella. Hoitaja joka osaisi potilaita kohdella mielin kielin saisi parempaa palkkaa, kunhan vaan hoitaisi riittävän määrän potilaita. Jos vähemmän empaattinen hoitaja sitten hoitaisi tuplamäärän potilaita niin miten se otettaisiin huomioon?
  • Maanrakennustyöt. Tämä on helppo. Tehdään vaikka nurmikenttää. Lapioidaan multaa kottikärryihin, kuljetetaan sitä pitkin poikin, kylvetään ruoho, jne. Kumpi tekee hehtaarin nurmea nopeammin: pieni heikko mies vai roteva nainen?

URHEILU RATKAISEE!

Eikö urheilu olekin oiva vertailukohta osoittamaan sen, että naisilla pitääkin olla pienempi palkka? Naisten suoritukset ovat lähtökohtaisesti kautta linjan huonompia kuin miesten!

Syyllistynkö nyt sukupuoilsyrjintään? Mielestäni en, sillä ratkaisu on helppo: lopetetaan urheilussa sukupuolijaottelu. Naiset- ja miehet samalle viivalle. Kaikille yhtäläiset mahdollisuudet. Eikä mitään seniorisarjoja erikseen. Kun ei enää pysty niin ei pysty. Ohi on!

TODELLINEN TASA-ARVO

Todellinen tasa-arvo on saavutettu sitten kun lopetetaan kaikki mahdollinen sukupuoleen perustuva erottelu. Naisia lisää raskaisiin valimotöihin ja vastaaviin teollisuustöihin, niin johan naistenkin palkat kohenevat. Varmasti löytyy joukko miehiä, jotka ihan mielellään lattioitakin luuttuavat, potilaille juttelevat. Onko jokin työ joka ei sovi naiselle, tai miehelle?
– totta, johtajina on liikaa miehiä. Sellaisia miehiä joiden palkka perustuu lähinnä ”arvottomaan arvonnousuun”. Suuripalkkaisia johtajia on kuitenkin niin vähän, että…

PIENI MUTTA!

Miehet ovat keskimäärin suurempikokoisia, joten he tarvitsevat elossapysymiseen enemmän energiaa. Pitäisikö heille siksi maksaa samasta työstä vähän suurempi palkka? Entä miten otetaan huomioon se, että miesten elinikä on lyhyempi?

Ehkä työsuoritusta pitäisi arvioida, ja palkka maksaa, tekijän painon mukaan. Vai pitäisikö palkka tasa-arvoisessa maailmassa, jotta tuo maailma olisi myös yhdenvertainen, maksaa sen mukaan kuinka paljon suhteessa kunkin yksilön henkilökohtaiseen maksimiin kukin yksilö on töitä tehnyt?

 


Tämä oli kympin juttu, tai oikeastaan kahden, vai kuinka?

Julkaistu kello: 10:10 PALAUTE – klikkaa ja kirjoita!

 

 

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu